Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, vizat într-un nou dosar de trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Arsene
Ionel Arsene

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, face obiectul unui nou dosar al DNA. Procurorii îl acuză pe şeful Consiliului Judeţean Neamţ de fapte de corupţie din perioada în care acesta era deputat.

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ este vizat într-un nou dosar de corupţie instrumentat de procurii DNA, Serviciul Teritorial Bacău. Anchetatorii arată, într-un comunicat de presă postat miercuri, 14 februarie 2014, pe site-ul instituţiei, că împotriva lui Arsene este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Şeful CJ este acuzat că, în vara anului 2015, perioadă în care era deputat, ar fi pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de A. N. Apele Române pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale.

Comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul ARSENE IONEL, la data faptelor deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic (cercetat în stare de arest preventiv într-un alt dosar) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: 

La data de 31 iulie 2015, suspectul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale.

În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, suspectul Arsene Ionel şi-a exercitat influenţa asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării de către A.N.A.R. a sumei anterior menţionată, demersuri rămase însă fără rezultat.

Suspectului Arsene Ionel i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.  

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, se arată în comunicatul DNA.

Arestat preventiv într-un alt dosar de corupţie

Ionel Arsene se află în arest preventiv din data de 29 ianuarie, în urma deciziei luate de magistraţii Curţii de Apel Bacău. Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Bacău îl cercetează pe Ionel Arsene într-un dosar de trafic de influenţă unde denunţător este Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ.

Actualul preşedinte al CJ Neamţ este acuzat de fapte petrecute în anul 2013:

„În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală”, conform procurorilor DNA într-un comunicat emis pe 18 ianuarie 2018, zi în care l-au reţinut pe Ionel Arsene pentru 24 de ore. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite