Bătaie între ţigani şi români în cartierul Speranţa al oraşului Piatra Neamţ

Bătaie între ţigani şi români în cartierul Speranţa al oraşului Piatra Neamţ

Pe străzile cartierului Speranţa au ieşit circa 100 de persoane

Patru victime au ajuns la spital cu răni provocate prin lovire şi tăiere, după ce mai mulţi inşi din cele două tabere s-au încăierat, aseară începând cu ora 20.40. Două persoane sunt cercetate penal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tensiunile mocnite dintre cele două etnii din cartierul oraşului Piatra Neamţ au degenerat aseară într-o încăierare de stradă, în urma căreia patru persoane au fost transportate cu salvarea la Spitalul Judeţean. „Au fost aduse cu ambulanţa patru victime ale unei agresiuni. Două dintre ele au prezentat plăgi tăiate la nivelul scalpului, iar celelalte victime traumatisme cranio-faciale şi contuzie de piramidă nazală“, a precizat Daniela Gonţariu, medic de la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Neamţ.

Pentru despărţirea taberelor a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor mascaţi. Scandalul a început după ce o româncă în vârstă de 28 de ani a lovit o fetiţă ţigancă în vârstă de nouă ani, pe motiv că aceasta din urmă i-ar fi bătut nepoata. Fetiţa s-a dus plângând acasă, de unde s-a întors cu bunica şi un tânăr în vârstă de 17 ani şi au snopit-o în bătaie pe femeia de 28 de ani. Pe străzi au ieşit circa 40 de români şi 60 de ţigani, iar pentru ca situaţia să nu degenereze a fost nevoie de prezenţa poliţiştilor mascaţi de la Serviciul pentru Intervenţie Rapidă, a mai multor patrule de siguranţă şi ordine publică de la Poliţia Municipiului Piatra Neamţ şi a poliţiştilor locali, conform precizărilor făcute de inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ. „Pe numele bunicii şi al tânărului de 17 ani a fost întocmit un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri“, a declarat Cătălina Bădeanu.

citeste totul despre: