TIMP LIBER: Cursa rățuștelor adoptate de orădeni va lua startul duminică seara

Orădenii care înfiază o rățușcă de jucărie pentru doar 5 lei, pot câștiga numeroase premii în obiecte și în bani. Cursa rățuștelor va demara pentru o cauză nobilă. Banii strânși din „adopții", vor sprijini cazurile sociale din județ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concursului caritabil „DuckRace" este o întrecere întrecere între  5.000 de rățuște de jucărie care va demara la ora 17.00 de pe platoul din Piața Independenței. Distracția pentru orădeni, va lua startul încă de la ora 12.00, când părinții și copiii sunt așteptați în spații amenajate pentru joacă, unde vor putea asculta muzică și savura o cafea la umbră. „Am organizat această cursă caritabilă la finele Săptămânii Familiei, pentru că am vrut să aducem împreună membrii comunității", spune Laurențiu Lazăr, organizator al evenimentului. „În ziua de azi, oamenii sunt tentați să uite de familie din pricina grijilor, a serviciului, sau a afacerilor care le umplu timpul. Prin acest eveniment, orădenii pot petrece o duminică plăcută, în familie", mai spune Lazăr. În plus, oamenii au ocazia de a ajuta prin distracția lor copiii orfani și persoanele cu dizabilități din județ. Astfel, fiecare orădean poate înfia o rățușcă de jucărie, contra sumei de 5 lei. Această rățușcă, va avea pe spate un număr reprezentativ. La ora 17.00, cele 5.000 de rățuște puse la dispoziție vor fi lansate simultan pe apa Crișului. Stăpânii primelor 100 de rățuște care trec de linia de sosire vor fi răsplătiți de organizatori.

Premii surpriză

„Pentru participanți am pregătit peste 26 de premii", explică Lazăr. Vor fi acordate două premii I, unul de 1500 de lei și un set de mobilier pentru tineret, trei premii II, care vor consta într-un montan bike, o canapea și mobilier pentru copii, și un set de role acordat la locul III. În plus, orădenii se vor bucura de zeci de vouchere a câte 100 de lei fiecare, prin care pot achiziționa încălțăminte și de o mulțime de cadouri surpriză.  Vestea bună este că oamenii se pot înscrie în cursă cu câte rățuște vor, în limita celor care mai sunt disponibile pentru adopție. Câștigătorii vor fi anunțați la ora 19.00 În cazul în care unul dintre câștigători nu-și revendică premiul în 15 minute, va fi desemnat al norocos. Rățuștele pot fi adoptate până duminică inclusiv, de la standurile din Piața Independeței . La ora actuală, mai sunt doar 2.000 de rățuște care nu au fost încă „revendicate".

Salvamont supraveghează cursa

Pe tot parcursul competiției Salvamont Bihor va supraveghea bunul mers al lucrurilor. „Avem o obligație morală față de comunitatea în care trăim. Nu este prima dată când ne implicăm în acțiuni caritabile. Dar o facem din drag pentru oamenii care nu sunt la fel de norocoși", a specificat șeful Salvamont, Adrian Marin.

Sâmbătă, ora 9.00

Oamenii de oțel se întrec la Oradea

În acest sfârșit de săptămână cei care se consideră rezistenți și cu forță se întrec în concursul Iron Man la Oradea. Începând de astăzi aceștia se adună pentru competiția de extreme triatlon care va începe de abia mâine. Deschiderea oficială a punctului Tranzit nr. 2 pe Lacul de acumulare Fughiu va fi la ora 6.00, iar startul va avea loc sâmbătă dimineața la ora 7.00. Timpul de parcurgere a celor trei probe, inot, alergare și bicicletă, este de 18 ore. Totuși organizatorii își rezervă dreptul de a mări acești timpi limită, în funcție de factorii meteorologici din ziua competiției. Pe lângă regulile de concurs, competitorii vor respecta și regulile de circulație pentru proba de bicicletă care se va derula pe drumurile județene.

Sâmbătă, ora  20.00

Concert de jazz

La cafeneaua Moszkva (vis-a-vis de Filarmonica de Stat, în fostul Club Tempo), va avea loc concertul lui Cserey Csaba, unul dintre cei mai inventivi percuţionişti români de jazz care se numără printre partenerii preferaţi ai renumitului Harry Tavitian. Muzica artistului se bazează pe improvizație, iar aproape 80 la sută este reprezentată de improvizație. A colaborat cu numeroși artiști români cunoscuți de-alungul timpului, Corina Chiriac, Mihai Constantinescu, Alexandru Arșinel sau Johnny Raducanu fiind doar câțiva dintre aceștia. Biletul de intrare, care costă 10 lei, reprezintă, totodată, şi un tichet de tombolă cu care se va putea câştiga un CD cu piesele lui Cserey Csaba.citeste totul despre: