Revolta unei eleve după ce a depus contestaţie la Bac: „Tot ce îmi doresc este ca aceşti profesori să nu mai fie în sistemul de învăţământ“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larisa But Foto-Facebook
Larisa But Foto-Facebook

Elevă la Colegiul Naţional “Emanuil Gojdu” din Oradea, Larisa But s-a numărat printre absolvenţii care au susţinut examenul de Bacalaureat. S-a considerat nedreptăţită de nota obţinută la Limba Română, astfel că a depus contestaţie.

Dacă în prima fază, Larisa But a obţinut 9.10 la proba de la Limba Română, după afişarea notelor de la contestaţie, eleva din Oradea a avut parte de o surpriză. Comisia care s-a ocupat de recorectare a notat lucrarea elevei cu 7.80. Fiind o diferenţa mai mare de 0.50 de sutimi între notă iniţială şi notă primită după recorectare, Larisa a rămas cu nota finală 7.80.

Tânăra din Oradea a scris o postare pe pagină ei de Facebook, unde le adresează câteva întrebări atât profesorilor, cât şi guvernanţilor.

Redăm postarea de pe Facebook.

“Dragi profesori, am şi eu o nelămurire. Sunt o simplă absolventă de liceu care a avut deosebita "onoare" de a susţine examenul de bacalaureat. Am obţinut la limba română nota 9.10. Am considerat că merit mai mult şi am decis să depun contestaţie. Am luat după contestaţie nota 7.80. Acum vă intreb eu, dragi dascăli, dragi "indrumători", cum vă place să vă numiţi: Cum este posibil aşa ceva? Cum se poate ca un elev de la nota 9 să ajungă la nota 7?

Sunt mândră sa mă numesc "beneficiar" al sistemului de invăţământ românesc. Dar totuşi, de ce am beneficiat în aceşti 12 ani de şcoală? Într-adevăr, am întâlnit câţiva profesori minunaţi, pe care nu îi voi uita niciodată, dar din păcate prea puţini. Am învăţat foarte mult pentru acest examen, părinţii mei au muncit să îmi plătească ore în particular, tocmai pentru că munca depusă de aceşti dascăli în timpul şcolii nu era suficientă. Iar acum nelămurirea mea, de ce există asemenea oameni în sistemul de învăţământ? De ce există încă aceşti profesori cu mentalităţi comuniste care ne corectează nouă lucrările si cărora nu le pasă de viitorul nostru? De ce poate un om frustrat, care ne consideră treapta inferioară a acestui sistem infect, să ne dea note pe care nu le merităm? De ce? Din fericire pentru mine, eu nu am nevoie pentru facultate de media de la acest examen, dar sunt alţii care îşi pot rata viitorul din cauza unor profesori inadaptaţi si a unui sistem corupt plin de oameni nepăsători!

Noi suntem oamenii care vom conduce ţara aceasta în viitor şi voi ce faceţi? Încercaţi să ne doborâţi înainte de a apuca să înflorim şi să ne dezvoltăm! Domnilor guvernanti, Cum puteţi permite aşa ceva? Cum puteţi permite atât de multă corupţie în ţara dumneavoastră? Aveţi aici o mină de aur, aveţi elevi olimpici, elevi buni, care vă pleacă din ţară pentru că deja şi-au dat seama cum funcţionează. Pentru ce să mai invăţăm 12 ani, pentru ce să ne chinuim si să nu dormim nopţile, dacă singurul document care atestă la final cunoştinţele noastre, este această bucată de hârtie, unde notele nu reflectă deloc realitatea? Tot ce îmi doresc este ca aceşti profesori să nu îşi mai bată joc de noi, de viitorul nostru, sau de munca părinţilor noştri, si dacă se poate...nici să nu mai fie în sistemul de invăţământ.

Cu stimă, o altă elevă pe care aţi pierdut-o” este mesajul postat de Larisa But.

Vă mai recomandăm:

Elevă de nota 10, şefă de promoţie, eliminată de la Bac: „Nu ştiu ce se va întâmpla. Aveam planuri mari şi eram nerăbdătoare să ajung la facultate“

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite