Nu cred că ar fi prea multe de spus despre lovitura de forţă prin care coaliţia PSD-ALDE a demis, cu ajutorul copleşitoarei sale majorităţi parlamentare, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune. Coaliţia a mai arătat o dată cine e jupânul şi cât de primejdioasă devine la adresa democraţiei româneşti atitudinea sa din ce în ce mai pronunţat totalitară.

acum 25 zile · comentarii (0)

Depresia este un fenomen care începe să avanseze pe ordinea de zi a subiectelor de interes social şi, totodată, cea mai răspândită patologie mentală la nivel global. Efectele sale asupra individului şi asupra colectivului din care acesta face parte sunt severe, iar, pe termen lung, depresia cronicizată este cauza numărul unu al sinuciderilor.

acum 25 zile · comentarii (1)

Este pregătită România să răspundă corect şi ferm politicii de asimilare a românilor din Ucraina? Preşedintele Petro Poroshenko a promulgat luni, 25 septembrie 2017, Legea învăţământului din Ucraina, adoptată de Parlamentul din Kiev în 5 septembrie, prin care învăţământul gimnazial, liceal şi universitar se va desfăşura numai în limba ucraineană, fiind desfiinţate şcolile în limba română, deşi în ţara vecină trăiesc peste 400.000 de români.

acum 25 zile · comentarii (37)

Marţi, 26 septembrie 2017, şcoala gimnazială din satul ialomiţean Sudiţi a primit oaspeţi de seamă. Evenimentul organizat s-a intitulat „Holocaustul - o tragedie a istoriei“, făcând parte dintr-o amplă campanie educaţională de sensibilizare şi aducere aminte a ororilor din al doilea război mondial, demarată în societatea românească la începutul anilor 2000.

acum 25 zile · comentarii (4)

Deocamdată, singurul care spune vorbele respective şi pare să şi creadă în ele este Emmanuel Macron. Dar ceea ce părea extrem de posibil în urmă cu câteva luni, chiar cu câteva săptămâni, începe să fie un pariu problematic deoarece întreg raţionamentul privind o Europă cu un grad neaşteptat de înalt de integrare pare să fie pus sub semnul întrebării deoarece nimeni nu ştie dacă motorul franco-german va mai funcţiona la aceeaşi turaţie.

acum 26 zile · comentarii (8)

Zilele trecute, la invitaţia guvernului de la Seul, am fost în Coreea de Sud. Am întâlnit oficiali guvernamentali, membri ai Parlamentului, ca şi experţi în chestiuni militare şi diplomatice. Cel mai important subiect: situaţia din Coreea de Nord. Impasul politic e considerabil. Iată câteva dintre cauze, aşa cum apar ele în dezbaterea din Coreea de Sud.

acum 26 zile · comentarii (55)

Mai întâi, să ne reamintim contextul. Într-o Românie sărăcită, cu oameni bucuroşi că FSN-ul şi dl. Ion Iliescu le-au satisfăcut câteva nevoi elementare- le-au dat căldură în case, le-au lăsat curent electric 24 de ore din 24, au dat drumul la importuri, au adus mâncare în galantare- au apărut doi domni veniţi din străinătate.

acum 26 zile · comentarii (3)

Ziarele strigau că ar fi o numire controversată. Dar nimic din conţinutul articolelor nu reda vreo informaţie în sprijinul titlului. Despre ce controversă era vorba? Dimpotrivă, Inspectoratul Şcolar Judeţean, emite un comunicat în care ne explică limpede că „a îndeplinit condiţiile legale privind ocuparea acestui post“. Care este problema?

acum 26 zile · comentarii (7)

Cred că asistăm la o premieră. Un proiect al unei legi mai relevant prin ce nu spune, decât prin ce spune. Nu se spune nimic în lege despre manualul unic şi editura unică, dar nici nu se exclude această posibilitate. Nu se spune nimic în lege despre relaţiile dintre autori, edituri şi ministerul Educaţiei, deşi aici au existat problemele care au condus la absenţa manualelor la început de an şcolar.

acum 26 zile · comentarii (4)

Contrar curentului general al dezbaterii celui mai recent scandal politico-juridico-mediatic din actualitatea românească, şi anume a „cazului Belina“, dezbatere publică ce se concentrează pe aspectul justiţiar şi judiciar al problemei, cele câteva rânduri care urmează se vor focaliza pe tiparul mental şi proiectul politic care refulează prin toţi porii afacerii Belina.

acum 26 zile · comentarii (14)

Vorbim adesea de Basarabia, dar uităm că, odată cu ea, României i-au fost răpite de către URSS şi alte teritorii: Bucovina de Nord, Ţinutul Herţa şi Insula Şerpilor. Ulterior, prin reorganizarea teritorială a nou-născutei „Republici Sovietice Socialiste Moldoveneşti“, Basarabia şi-a pierdut sudul, dăruit de conducerea sovietică Ucrainei.

acum 27 zile · comentarii (30)
Postari Recente