Oradea: Viața ca la țară, într-un oraș european

Oradea: Viața ca la țară, într-un oraș european

Sute de străzi neasfaltate sau doar parţial acoperite cu asfalt iar alte sute fără apă sau canalizare. Aceasta este situaţia deloc plăcută pentru miile de orădeni care de ani buni aşteaptă să răsară pe strada lor fie şi un petic de asfalt, câţiva stropi de apă şi un sistem de canalizare care să acopere nevoile curente.

Oradea: Sorin Cigan rămâne în arest

Oradea: Sorin Cigan rămâne în arest

Judecătorii Curții de Apel Oradea au respins astăzi recursul formulat de avocatul fostului fotbalist Sorin Cigan la decizia Tribunalului Bihor privind arestarea pentru 29 de zile a fostului internațional sub acuzația de trafic de influență și dare de mită.

Oradea: Este un oraș minunat

Oradea: Este un oraș minunat

Ca în fiecare zi, vă prezentăm și azi plusurile și minusurile orașului nostru, prin ochii personalității intervievate pentru numărul de azi. Este vorba despre compozitorul, dirijorul și lectorul Laszlofi Zsolt. Acesta a compus muzica de scenă pentru peste 20 de piese de teatru jucate pe diverse scene din țară, iar de doi ani dirijează corul filarmonicii, oferindu-le melomanilor muzică de calitate.

Oradea:Egalitate de şanse şi tratament între femei şi bărbaţi

Oradea:Egalitate de şanse şi tratament între femei şi bărbaţi

În perioada iunie-iulie 2009 Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi bărbaţi desfăşoară o campanie de informare a agenţilor economici din Bihor cu privire la aplicarea şi respectarea dispoziţiilor Legii 202/2002 ”Egalitatea de şanse şi tratament între femei şi bărbaţi în domeniul muncii”. Tema campaniei este respectarea principiului egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în promovarea profe

Alegerile din Iran şi vizita preşedintelui american Donald Trump în Orientul Mijlociu au marcat reaşezarea şi stabilizarea unei coaliţii anti-iraniene cu componente definite împotriva aliaţilor axei pro-şiite Rusia-regimul Al Assad-Iran, miliţiile pro-iraniene irakiene şi libaneze-Hezbollah.

luna trecuta · comentarii (40)

Proiectul de adoptare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 91/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul cinematografiei, proiect care se află pe agenda plenului Camerei Deputaţilor din data de 22-23 mai 2017.

luna trecuta · comentarii (0)

S-a întîmplat ceva cu PSD. Ceva, probabil, inevitabil, adică pierzînd aripa Meleşcanu, aripa Geoană-Diaconescu şi aripa Ponta, nici nu mai vorbesc de tehnocraţii lui Roman care au rămas pînă în zilele noastre cei mai buni oricîte grade la SIE aveau, s-au golit de expertiză, că ţara o fi ea mare, dar resursele umane sunt pe sponci. Urmarea, prostii la Codul Fiscal, prostii la politica medicamentelor şi iată, prostii enorme la capitală.

luna trecuta · comentarii (0)

„Mămică, celui ce te urăşte să-i dai apă şi pâine! Şi să fii bun, mama, că binele tare greu se face!”. Pe mama mea o cheamă Ileana şi toată lumea ii spune Lina. Are aproape 78 de ani şi în ultimii 58 a fost unul dintre cei doi stâlpi pe care s-a clădit familia noastră. Ea ne-a învăţat să trecem peste greutăţi şi să cerem mai mult de la noi. În ultimii 40 mi-a fost cea mai bună prietenă, dar şi cel mai dur critic. Ea, Lina lu' Râpă!

luna trecuta · comentarii (34)

O instituţie publică din România, plătită ca să ne apere drepturile, încalcă ea însăşi legile şi refuză să divulge numele celor din conducere, pe motiv că sunt date cu caracter personal, iar acele persoane nu şi-au dat acordul pentru asta. La fel procedează cu publicarea bugetelor şi a activităţilor pe care teoretic le derulează de 26 de ani. Chemată în instanţă, instituţia se plînge că e şicanată

luna trecuta · comentarii (0)

Spre finalul stagiunii Operei Naţionale Bucureşti, se conturează, retrospectiv, o structură aparte în concepţia repertorială, primele luni aducând o avalanşă de evenimente cu totul speciale, în care s-au regăsit şi oaspeţi din galeria „celor mari” pe plan internaţional - fie în gale fastuoase, de operă sau de balet -, fie în premiere ce s-au succedat lunar, alternând,

luna trecuta · comentarii (0)

Ca s-o pomenesc pe inspirata şi îndrăgita noastră Agatha Christie, al cărei roman a fost tradus chiar de Domnul Cinema, D.I. Suchianu! Deja în Cannes a apărut anunţul, foarte tentant, al noului remake după Crimă în Orient Express, care va ieşi în noiembrie şi are o distribuţie de-ţi lasă gura apă: Dame Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer şi Sir Derek Jacobi (care vine la TIFF).

luna trecuta · comentarii (1)