Că Toader a făcut o boacănă cât casa de mare, nu se mai îndoieşte nimeni. Mai ciudate apar poziţiile şefilor săi, Tudose şi Dragnea, care spun că omul şi-a spus şi el nişte idei, acolo, în conferinţa de presă de la ministerul Justiţiei, aşa cum orice om de pe stradă are dreptul s-o facă.

acum 29 zile · comentarii (54)

EPOCĂ Prin cel mai recent film al său, documentarul „Ţara moartă“, o succesiune de fotografii din anii ’30-’40, regizorul Radu Jude îşi continuă demersul său din ultimii ani de demascare a fascismului românesc. Acesta rezultă ca fiind unul dintre cele mai semnificative din Europa, punând sub semnul întrebării tarele unui popor care prea des se consideră „prietenos şi ospitalier“.

acum 29 zile · comentarii (87)

Săptămâna trecută, vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjén, cu ocazia decernării Premiilor pentru comunităţile de maghiari de peste hotare, s-a angajat că Ungaria va acorda protecţie şi adăpost tuturor ungurilor de peste hotare care sunt condamnaţi penal. A premiat-o ostentativ pe Anna Horváth, fost viceprimar în Cluj-Napoca, anchetată pentru abuz în serviciu, susţinând că este victima persecuţiilor politice.

acum 29 zile · comentarii (54)

Experimentul lui Toader pare să fie o testare explozivă, incitatoare pentru a vedea care sunt reacţiile la modificările propuse. Păstrând proporţiile, seamănă cu testele nucleare ale Coreei de Nord, care produc ameninţări imprevizibile şi necontrolate, nesăbuite, lipsite total de responsabilitate. Un fel de filozofie a conceptului „După noi potopul!“.

acum 29 zile · comentarii (4)

Nu mă duc la restaurant fără să fac o rezervare, drumurile în Bucureşti sunt lungi şi înghiţitoare de timp, şi dacă faci jumătate de ceas şi afli că ai ajuns degeaba, că nu mai au locuri, e închis sau cine ştie ce alt motiv pentru care nu poţi mânca acolo, o altă jumătate de ceas până la următorul îţi poate rata un prânz sau o cină.

acum 29 zile · comentarii (2)

În contextul actual al iniţierii asaltului final asupra Justiţiei, asalt dat de mafia PSD prin care se vrea subordonarea totală a României, a resurselor ei, şi a reputaţiei internaţionale unor baroni inculţi, analfabeţi funcţional, căpătuiţi exact prin hibele legale ale sistemului, am decis să scot din sertar un articol mai vechi care atinge un subiect foarte drag mie şi pe care l-aş recomanda ca panaceu

acum 29 zile · comentarii (10)

Astăzi, dl. Emmanuel Macron, tânărul preşedinte al Republicii Franceze, face o scurtă vizită în România. Poposeşte pe teritoriu românesc doar pentru câteva ore fiindcă - nu-i aşa? - nu doar planeta se grăbeşte, ci şi deoarece vremea vizitelor oficiale, la nivel înalt, lungi, de zile şi zile, precum aceea din 1968 a legendarului său predecesor, Charles de Gaulle, a trecut demult.

acum 29 zile · comentarii (28)

Uneori, când mă concentrez prea tare la ceea ce fac, nu mai ştiu ce limbă vorbesc ceilalţi oameni din jurul meu. Îi aud undeva pe fundal, spunând lucruri în ceva ce ar putea fi română, dar care nu e. Recunosc câte o prepoziţie, câte o inflexiune a vocii îmi e familiară, dar în rest nici că pot să pricep despre ce e vorba.

acum 29 zile · comentarii (20)

Greu de calificat propunerile ministrului Toader privind legile Justiţiei. Îşi plăteşte datoriile către şefii Coaliţiei care l-au numit ministru, poziţie din care şi-a angajat fiul la universitatea în care este rector, obţine venituri considerabile şi reprezintă un factor de influenţă important în evoluţia societăţii româneşti.

luna trecuta · comentarii (11)
Postari Recente