Oradea: Viorel Pop vindecă boli cu puterea minţii

Oradea: Viorel Pop vindecă boli cu puterea minţii

Oradea: Viorel Pop vindecă boli cu puterea minţii

Orădeanul este bioenergetician şi susţine că are darul de a vedea viaţa semenilor săi ca pe un film. A prevăzut soarta familiei Ceauşescu.


Profil

Născut. 16 septembrie, 1962, Bistriţa
Studii. Facultatea de psihologie, Brăila, Facultatea Ecologică Brăila
profesie. Bioenergetician
Familie. Căsătorit, are un copil

A făcut liceu cu profil veterinar, dar la facultate a renunţat. A evitat sistematic să intre în sistemul sanitar, deşi i s-a propus în fiecare dintre oraşele în care l-a dus serviciul militar. „Am vrut să mă fac veterinar pentru că îmi plac foarte mult animalele. Constat o adevărată ironie a sorţii în viaţa mea. Mi-am promis că, după armată, nu voi mai călca în Oradea şi în Arad. Acum vin lunar aici”, povesteşte bioenergeticianu.

Puteri neobişnuite

Viorel Pop susţine că şi-a dat seama pe la cinci-şase ani că poate vedea anumite lucruri pe care ceilalţi nu le văd. „Vedeam frânturi din viaţa persoanelor la care mă uitam atent”, îşi aminteşte el.
Nu a dat atenţie darului. În liceu a început să le spună colegilor ce note vor lua, până când aceştia au început să-i spună că le cobeşte. S-a abţinut să le mai spună .

În 1989, Pop a prevăzut căderea cuplului Ceauşescu şi a spus asta vecinilor de compartiment în tren. A urmat o lună de anchete la Securitate. Cu toate acestea, nu se consideră o victimă a sistemului.
În 2002, a făcut primul curs de bioenergetician. De atunci, se instruieşte pentru a-şi şlefui talentul. „Talentul nu este suficient. Oricât de talentat eşti, ai anumite lapsusuri. La cursurile acestea învăţ mult, despre energii, şi chiar cum să mă protejez pe mine însumi”, spune el.

Tratament cu energii

Între timp, a devenit membru în Asociaţia Terapiilor Complementare din România şi predă la Universitatea Vasile Goldiş.
„Eu văd câmpul energetic al oamenilor, le văd blocajele energetice care le provoacă suferinţă şi boli şi le ofer metode de a se elibera. Dă rezultate la cei care cooperează, dar acestea nu sunt instant, aşa cum nici problemele nu au apărut instant”, explică Viorel Pop.

El porneşte de la concepţia că nu există boală, ci doar blocaje energetice, iar pentru vindecare este nevoie de reechilibrare şi reenergizare. „Oamenii se vindecă singuri colaborând cu Dumnezeu şi cu ce este în jurul lor”, mai spune el.
Viorel Pop are darul de a vedea viaţa celor care vin la el ca pe un film. Le spune o parte din ce vede. „Nu pot să le spun tot pentru că ar provoca suferinţă şi i-ar face să ia anumite decizii greşite”, spune el. O parte dintre cei care vin la el spun că s-au însănătoşit şi se simt mai bine.

„Nu toţi se fac bine. Unii pleacă aşa cum vin pentru că nu cred şi nu vor să colaboreze”, spune Viorel Pop. El a constatat că mulţi oameni vor să se facă bine fără să facă nimic pentru aceasta. Pentru schimbarea situaţiilor ei trebuie să înveţe să gândească pozitiv.

Intrebări şi răspunsuri

Cum se pot vindeca oamenii prin aceste terapii complementare?
Îi ajut energetic, dar ei trebuie să înveţe să gândească pozitiv, să se roage, să ierte.

Vă afectează în vreun fel problemele celor pe care îi consultaţi?
La început, nu mă ştiam proteja. Când intri în câmpul energetic al cuiva, intri în suferinţa lui, îi preiei problemele dacă nu te protejezi.

Profitaţi de lucrurile pe care le vedeţi?
Prevăd numerele la loto, de exemplu, dar nu profit de asta. Nu vreau să-mi folosesc darul pentru mine, ci pentru cei din jurul meu.

Ce-i place

„Îmi place când văd că am rezultate în urma muncii mele, când reuşesc ce îmi propun”, spune Viorel Pop. Îi plac vânătoarea şi pescuitul, animalele. Are câini de mai multe rase. „Îmi place arta sub toate formele ei”, adaugă el. Îi plac călătoriile şi natura.

Ce nu-i place

„Nu-mi plac minciuna, făţărnicia, aroganţa şi prostia. Nu-mi place accentul care se pune acum pe negativism şi ura care ne înconjoară”, spune Viorel Pop. Se supără când aude oamenii afirmând că iartă, dar nu uită. „Asta este egal cu zero”, crede el.