Oradea: Portret/ Tudor Galoș, conduce o divizie a Microsoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Galoș lucrează de șase ani pentru Microsoft România și consideră asta o oportunitate și o provocare.

Tânărul gojdist a ajuns la compania multinațională încă din studenție. „Microsoft are un proiect prin care atrage studenții cei mai buni în proiectele sale. Eu am devenit student consultant la Laboratorul Microsoft în 2001”, povestește el. Câteva dintre proiectele de cercetare realizate de el au ajuns cunoscute în Statele Unite și în Franța. Așa a ajuns vizibil pentru divizia din România. A fost recrutat pentru tehnologiile Windows și Office pentru Bulgaria și România, iar acum conduce divizia de business Windows pentru România. Încă nu are 30 de ani.

Provocările corporației

„Să lucrezi pentru Microsoft este o mare oportunitate, dar și responsabilitate”, spune Tudor Galoș. Fiecare angajat al companiei este evaluat de două ori pe an atât din punct de vedere al performanțelor, cât și raportat la colegii săi. Iar în aceasta sunt angajați doar oameni foarte buni și talentați. Cel mai greu lucru la slujba lui este că poate face foarte multe. „Magia succesului constă în prioritizarea corectă a sarcinilor pentru a-ți maximiza impactul ca angajat”, spune el ca din carte. În fiecare zi are de luptat pe câmpul ăsta, trebuind să aleagă între sarcinile interne, relația cu clienții, corespondență și abordarea proactivă a problemelor ce apar.  Îi place atât de mult ce face, încât nu s-a gândit să părăsească firma. „Am foarte multe oportunități să-mi continui activitatea aici. Presupune multă dedicare și bucurie după atingerea obiectivelor”, spune el. Este foarte încântat că România a devenit una dintre piețele importante pentru Microsoft, întrecând Cehia și Polonia. Din punctul său de vedere este un semn clar că se conștientizează valoarea informaticienilor români. „A fost nevoie de trei luni de la lansarea programului Vista în limba engleză până la apariția versiunii românești. Windows 7 în limba română a apărut la doar o săptămână după cea engleză”, explică el.

Pirateria electronică

Tudor Galoș este mulțumit de scăderea ușoară a pirateriei în domeniul softurilor. „Anul trecut pirateria în România a scăzut cu 2% datorită eforturilor noastre de responsabilizare a firmelor. Multe firme, dar și persoane fizice au constatat că devine foarte costisitor să pirateze programe”, spune el din experiență. Cunoaște cazuri de persoane care s-au trezut cu contul gol pentru că o versiune piratată a programului Microsoft 7 copia datele personale de pe calculator. Tendința de responsabilizare a firmelor și consumatorilor particulari îl bucură și refac imaginea țării pe harta companiei la care lucrează.

Profil:
Născut
La 29 aprilie 1980, Oradea
Studii
 Universitatea politehnică București, specializarea calculatoare
Familie
Căsătorit
Experiență
Windows Business Microsoft Lead

Ce-i place:
„Îmi place munca mea”, spune tânărul Tudor Galoș. Îi place să șofeze. Cea mai nouă pasiune a lui sunt sportul și sala. „Am ajuns să slăbesc mult datorită sportului”, spune el mulțumit. Este pasionat de blogging, de online și de posibilitățile enorme ale acestuia. Îl pasionează tehnologia. Îi place să lucreze cu clineții, să facă prezentări și să interacționeze cu oameni inteligenți.
Ce nu-i place:
Ezită să spună că nu-i place ceva. Preferă varianta „ar trebui îmbunătățit”, iar aici enumeră câteva. „Ar trebui îmbunătățită partea de responsabilitate reală a mediului de business din România”, spune el. Ar trebui ca românii să învețe să planifice pe termen scurt, mediu și lung.

Întrebări și răspunsuri:
- E nevoie de pile pentru a ajunge la Microsift?
- TG – E nevoie de talent, inteligență și putere de muncă. Poți fi recrutat, dar dacă nu faci față evaluărilor semestriale, comparativ cu fișa postului și cu ceilalți colegi, trebuie sau să te schimbi sau să renunți.
- Cum țineți în echilibru familia și cariera?
- TG – La aceste evaluări semestriale, avem o întrebare despre timpul personal pe care îl avem. Aici oamenii sunt obosiți, dar foarte fericiți. Familiile noastre la fel.
- V-ați gândit și la o carieră academică?
- TG – Da, am și avut invitații. Dar nu cred că pot face bine două lucruri deodată, și aici și la catedră. 

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite