Medici scoşi basma curată, în cazul Patriciei, fetiţa care a murit anul trecut de la o prăjitură

Medici scoşi basma curată, în cazul Patriciei, fetiţa care a murit anul trecut de la o prăjitură

Delia Scorţe spune că nu acceptă concluziile finale ale Colegiului Medicilor Bihor

Concluziile Colegiului Medicilor Bihor arată că Patricia, fata care a murit de la o prăjitură, nu putea fi salvată. Delia Scorţe, mama Patriciei Aktaa, a scris astăzi contestaţia şi refuză să accepte răspunsul primit joi de la Colegiul Medicilor Bihor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Colegiul Medicilor (CM) Bihor a transmis, la mai bine de un an de la moartea Patriciei Aktaa – fetiţa de numai cinci ani care a decedat de la o prajitură cremeş cu salmonella, concluziile finale referitoare la acest caz. Delia Scorţe, mama îndoliată, a primit joi răspunsul mult aşteptat, care arată că medicii nu au greşit cu nimic atunci când au tratat-o pe micuţă, iar astăzi şi-a pregătit deja contestaţia. Femeia spune că verdictul CM Bihor este revoltător.


„Mă întreb dacă domnii care au analizat cazul au citit vreodată codul deontologic publicat pe site-ul colegiului medicilor”, a spusm astăzi, Delia Scorţe. „Nu înţeleg de ce nu s-a analizat comportamentul medicului de gardă Georgeta Călinescu, pentru care a contat doar să fie linişte în salon, să fie becul stins şi să nu iau temperatura fiicei mele cu termometrul, ci cu dosul palmei. Nu a părut deloc interesată să consulte fetiţa, nici atunci când i-am semnalat faptul că delirează”, a spus Delia Scorţe, amintind că medicii Georgeta Călinescu şi Lenard Ildiko au fost sancţionate pecuniar şi li s-a interzis să facă gardă timp de 30 de zile. „De ce au fost sancţionate, dacă sunt nevinovate?”, se întreabă Delia Scorţe.


Concluzia comisiei


Comisia de disciplină a CM Bihor, formată din Gheorghe Bumbu, Bako Gabriel şi Ovidiu Cacuci, a analizat concluziile specialiştilor din mai multe centre universitare şi a constatat că nu e vorba despre culpă medicală. „Pacienta a fost adusă de familie la urgenţe, la spitalul municipal, fiind diagnosticată cu gastroenterită acută, toxiinfecţie alimentară. La cererea tatălui, pacienta a fost trimisă la secţia de boli infecţioase a Spitalului de Pneumoftiziologie, în aceeaşi zi, împreună cu celelalte persoane din focarul familiei”, se arată în raportul CM. „După recoltarea a două coproculturi, s-a trecut la terapia cu antibioticul cel mai eficient pentru Salmonella”, arată medicii, subliniind că la Patricia s-a găsit şi un alt germen, pe lângă Salmonella, care a favorizat şocul endotoxinic.


Nu a părut interesată să consulte fetiţa, nici când i-am semnalat că delirează.
Delia Scorţe, mama fetiţei


Ar fi murit oriunde?

Daca familia Scorţe acuză medicii că au prescris tratamentul după ureche, tratând febra de 42 de grade cu jumătate de pastilă de algocalmin, medicul Georgeta Călinescu şi-a susţinut mereu nevinovăţia. „Nu sunt vinovată. Rezultatele ar fi fost aceleaşi indiferent unde ar fi fost fetiţa  tratată”, a susţinut Georgeta Călinescu, încă de la izbucnirea scandalului mediatic.

citeste totul despre: