Horia Olah a urmat procedurile corecte la diagnosticare și aplicarea tratamentului

Horia Olah a urmat procedurile corecte la diagnosticare și aplicarea tratamentului

Marius Pîrcioagă, directorul Direcției de Sănătate Publică

Până în acest moment, conducerea Spitalului de Obstetrică și Ginecologie din Oradea nu a luat nicio măsură disciplinară împotriva medicului Horia Olah, a cărui pacientă a murit la scurt tim p după o intervenție chirurgicală.

Ştiri pe aceeaşi temă

CITEȘTE ȘI

Anchetă la Maternitatea din Oradea după ce o femeie a murit în urma unei operații

"Este o mare tragedie. Direcția de Sănătate Publică a analizat documentația medicală din spital, iar în paralel medicul Doru Crăiuț a condus o anchetă disciplinară. S-a constatat că au fost respectate întocmai procedurile pentru diagnosticare și aplicarea tratamentului", a declarat Marius Pîrcioagă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bihor.

Nicio măsură disciplinară

Până în acest moment, nu s-a dispus nicio măsură disciplinară în cazul personalului medical care a tratat-o pe Florentina Covaciu, femeia de 36 ani, care a murit la scurt timp după ce a suferit o intervenție chirugicală în Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Oradea. "S-a dispus efectuarea unei necropsii și recoltarea de probe biologice pentru efectuarea examenului microscopic și toxicologic care va stabilit și cauza morții", a spus Marius Pîrcioagă. Șeful Direcției de Sănătate Publică a declarat că probele biologice au fost trimise către Institutul de Medicină Legală din Timișoara, iar Ministerul Sănătății a fost informat asupra cazului. Ancheta va fi continuată de Colegiul Medicilor Bihor.


citeste totul despre: