Cum să avem muşcate curgătoare înflorite toată vara. Metoda puţin cunoscută folosită de marii specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muscate curgatoare inflorite
Muscate curgatoare inflorite

Gospodinele abia aşteaptă să-şi scoată florile pe balcon, pentru a se bucura de lumină şi soare, dar şi pentru a înfrumuseţa balconul. Muşcatele sunt printre florile curgătoare, care merg cultivate în ghivecele de la balcon.

Muşcatele rezistă fără probleme la temperaturile caniculare de peste vară, dar şi la uscăciune. La plantare ar fi indicat să se folosească şi turbă, iar săptămânal să se pună şi îngrăşământ special. Florile rezistă toată vara, oferind o privelişte frumoasă balconului. Pe lângă înfrumuseţare, muşcatele curgătoare au rol protector în ceea ce priveşte curenţii de aer, praf şi zgomot.

Chiar dacă rezistă la temperaturi caniculare, este indicat ca muşcatele să nu fie ţinute direct în razele de soare, deoarece se pot usca.

"Se udă la două zile, de preferat cu apă fiartă şi răcită, pentru că nu suportă prea bine fluorul din apă. Mare grijă la udat, ele nu se udă pe frunze, sunt foarte sensibile la apa direct pe ele datorită perişorilor mici. Un mic sfat, dacă vreţi să aveţi balconul înflorit toată vara, aveţi grijă să ciupiţi vârfurile plantei, aşa stimulaţi înflorirea, astfel, planta nu îşi consumă seva degeaba", ne-a explicat Codruţa Popa, reprezentanta unei seri de flori.

Ghiveciul pentru muşcate trebuie să fie găurit, pentru a trece surplusul de apă, mare grijă la excesul de umiditate. De asemenea, florile moarte se taie întotdeauna, iar frunzele uscate se înlătură cât mai des.

"În condiţii de exces de umiditate, muşcatele pot fi afectate de putregaiul cenuşiu, care este provocat de ciuperca Botrytis. Dacă observaţi cumva mici pete de culoare gri pe spatele frunzelor, înseamnă că a apărut ciuperca. În acest caz, se tratează planta cu fungicide, dar ar fi de preferat să se prevină îmbolnăvirea", susine Codruţa Popa.

Cel mai des ca dăunători ai muşcatelor sunt întâlniţi păduchii lânoşi şi afidele, care se combat rapid cu insecticide ce se găsesc în florării sau magazine specializate.

Vă mai recomandăm: 

Cum menţinem orhideea cât mai mult timp înflorită: ponturi de la specialişti

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite