Cicloteque, serviciul de închiriat biciclete, se deschide şi la Oradea

Cicloteque, serviciul de închiriat biciclete, se deschide şi la Oradea

Bicicletele Cicloteque ajung la Oradea

Începând cu data de 15 iunie, în Oradea, se deschide serviciul de închiriere biciclete în sistem de bike sharing Cicloteque. Serviciul va pune la dispoziţia orădenilor două centre, în incinta celui mai nou mall orădean şi în Parcul 1 Decembrie şi 40 de biciclete. Utilizatorii vor putea închiria bicicletele dintr-un centru, apoi le pot folosi pentru deplasarea în oraş şi la final le pot returna în oricare dintre cele două centre

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, la ora 15:00, va avea loc evenimentul de lansare al Cicloteque în parcarea Oradea Shopping City, când se va da şi startul Marşului Cicloteque. Marşul va începe la Oradea Shopping City, va continua pe traseul Calea Aradului - B-dul Decebal - Str. Tudor Vladimirescu -  Piața Unirii unde alăturara alți bicicliști care nu au prins start-ul, apoi Str. Vasile Alecsandri și  parcul 1 Decembrie. La final, participanţii sunt invitaţi la un picnic sănătos în Parcul 1 Decembrie, la centrul Cicloteque. Oricine se va putea alătura marşului, având totodată ocazia să testeze şi bicicletele ce vor fi disponibile la centrul de închiriere de la OSC.

„Este o mândrie să fim printre iniţiatorii Cicloteque la nivel local. Susţinem cu toată inima acest program prin care încurajăm orădenii să adopte un stil de viaţă sănătos. Îi aşteptăm la OSC pe biciclete", a declarat Cristina Dinu, Administrator Oradea Shopping City.

Programul Cicloteque este iniţiat de Asociaţia MaiMultVerde, cu sprijinul Oradea Shopping City şi UniCredit Ţiriac Bank.

"Prin cele două centre Cicloteque deschise la Oradea facem primul pas în demersul nostru de extindere pe plan naţional a reţelei şi serviciului de închirieri biciclete, cu beneficiile aferente: posibilitatea închirierii bicicletelor dintr-un centru şi returnării în altul, a închirierii sau rezervării unei biciclete online sau telefonic. Am creat astfel, între două puncte importante ale oraşului, o prima legătură care sperăm să fie începutul unei reţele. Sporul orădenilor la pedalat este acum cel care va determina dezvoltarea infrastructurii de piste şi va impune mersul pe bicicletă ca mijloc de transport alternativ în acest oraş", a declarat Doru Mitrana, directorul Asociaţiei MaiMultVerde.  


citeste totul despre: