Cea mai delicioasă reţetă de muşchi de vită cu risotto, ca în Italia. Chef Mihai Cristian dezvăluie secretele preparatului „Turnedo Rossini şi Risotto“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de Chef Mihai Cristian, vă prezentăm reţeta unui preparat comandat frecvent în restaurantele din România. Este vorba despre Turnedo Rossini şi Risotto sau muşchi de vită cu risotto.

“Într-o tigaie teflonată se topeşte untura de gâscă. Se dă crustă la muşchiul de vită pe toate părţile. După 5 minute se introduce la cuptor pentru 10-15 minute la 170 grade. Scoatem muşchiul de vită şi îl lăsăm să-şi relaxeze fibra. În aceeaşi tigaie, încinsă, stingem cu vin roşu şi demi-glace. Lăsăm la redus până se obţine un sos semifluid. Morcovul, usturoiul verde, şi păstârnacul se curăţă, se spală împreuna cu vânăta şi se taie în sferturi sau se lasă întregi, depinde de mărime, usturoiul şi vânăta rămân întregi. La roşiile Cherry se îndepărtează partea necomestibilă şi se spală. Zuchinni se spală şi se decupează cu cuţitul în formă de frunză.

Toate legumele se blanşează în apă cu sare până devin al-dente în ordinea următoare: morcovul şi păstârnacul 5 minute, usturoiul, zuchinni şi vânăta 3 minute şi roşia cherry 1 minut. Legumele se scot într-un vas cu apă şi gheaţă. Înainte de montare se trag uşor în unt cu nucşoară, sare şi piper măcinat.

Orezul pentru Risotto îl tragem 5 minute la tigaie fără nimic. Răsturnam orezul într-un vas. În aceeaşi tigaie topim untul şi călim ceapă până devine translucidă. Adăugam orezul. Stingem cu vin alb. Se adaugă supă de pui fierbinte, treptat până devine al-dente. Se adaugă Gran Cucina, parmezan şi ulei de trufe. Fois gras-ul, se trece prin făină şi se rumeneşte puţin în tigaie.

image

Se montează Risotto-ul în farfurie, se pune muşchiul de vită deasupra, fois-gras-ul peste muşchi, legumele trase în unt jur împrejur, 2-3 linguri de sos şi trufe răzuite deasupra”, ne-a spus chef Mihai Cristian.

Mod de preparare: Demi-glace

Oasele de vită se aranjează în tavă, se introduc în cuptorul încins la 180 grade până se rumenesc pe ambele părţi. Într-o cratiţă se sotează legumele curăţate, spălate şi porţionate în bucăţi până se rumenesc. Se adaugă pasta de tomate. Se stinge cu apă. Se adăugă oasele de vită şi condimentele. Se fierbe la foc mic 3 zile adăugând din când în când putină apă. Se strecoară de două ori.

Mod de preparare: Supa de pui

Într-o oală se pune la fiert spatele de pui. Se spumează. Se adaugă legumele, sarea şi piperul boabe. Se fierbe la foc mic, fără să clocotească timp de o oră şi 30 de minute. Se strecoară.

Vă mai recomandăm:

Cum a reuşit un român să ajungă bucătar şef înainte să împlinească 20 de ani. „Cel mai mult am muncit de joi până luni, cu o pauză de o oră“

Cum să faci ciocolată de casă delicioasă: Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite