Au început lucrările de introducere a utilităţilor în Parcul Industrial Eurobusiness

 Au început lucrările de introducere a utilităţilor în Parcul Industrial Eurobusiness

Se introduc utilităţile în Parcul Industrial Eurobusiness

Ocupat în proporţie de 40 la sută, Parcul Industrial Eurobusiness Oradea are toate şansele să devină un veritabil motor pentru economia oraşului. Până în acest moment, valoarea investiţiilor în Parcul Industrial Eurobusiness Oradea se ridică la 45 milioane euro, urmând ca anul viitor firma Plexus să vină cu altă mare investiţie, respectiv 30 de milioane euro. Aceste cifre se traduc în peste 1.000 de locuri de muncă noi pent

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu ocazia începerii lucrărilor de introducere a utilităţilor în Parcul Industrial Eurobusiness Oradea, primarul Ilie Bolojan a susţinut astăzo o conferinţă de presă, în cadrul căreia a prezentat toate datele proiectului „Crearea unei infrastructuri de afaceri în municipiul Oradea şi asigurarea cu utilităţi publice a Parcului Industrial Eurobusiness Oradea - Etapa I". „Începerea lucrărilor de introducere a utilităţilor în Parcul Industrial reprezintă un pas important pentru municipiu, deoarece se vor crea condiţii favorabile dezvoltării economice, iar parcul va deveni şi mai atractiv petru cei care vor dori să investească aici", a spus primarul Ilie Bolojan. În total, se vor realiza 8 km de drumuri, 6 km de reţele de canalizare pluvială şi 7 km de canalizare menajeră.Lucrările sunt executate de asocierea firmelor Construcţii Bihor, Drum Construct şi Energomontaj S.A, iar termenul stabilit pentru execuţia lucrării este de 12 luni (noiembrie 2011 -noiembrie 2012).

Termoficare până la 1 decembrie

„În acest moment, cel mai important este să finalizăm lucrările la partea de termoficare, astfel încât, până la 1 decembrie, halele care s-au bazat pe încălzirea de la sistemul centralizat, să poată beneficia de această încălzire", a spus primarul Ilie Bolojan.

Directorul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Marcel Boloş a precizat că, în ceea ce priveşte energia electrică, va exista pentru prima dată o staţie de transformare a oraşului, care va fi gestionată de Parcul Industrial, administraţia parcului fiind titularul licenţei pentru furnizarea energiei electrice.

Peste 1.000 de locuri de muncă noi

Delia Ungur, administratorul Parcului Industrial Eurobusinesss Oradea, a vorbit despre crearea a peste 1.000 de noi locuri de muncă, destinate atât populaţiei active din Oradea, cât şi populaţiei din celelalte localităţi ale judeţului. „Parcul Industrial Eurobusiness Oradea este ocupat în proporţie de 40%. Astfel, 5 companii şi-au finalizat  investiţiile, desfăşurându-şi deja activitatea în parc, o altă companie va termina lucrările de investiţii până la sfârşitul acestei luni, iar două şantiere sunt încă în lucru. Alte 18 companii vor începe lucrările în primăvara anului viitor. Până în acest moment, valoarea investiţiilor în Parcul Industrial Eurobusiness Oradea se ridică la 45 milioane euro, urmând ca anul viitor firma Plexus să vină cu altă mare investiţie, respectiv 30 de milioane euro", a spus Delia Ungur.

Info

Valoarea totală a proiectului „Crearea unei infrastructuri de afaceri în municipiul Oradea şi asigurarea cu utilităţi publice a Parcului Industrial Eurobusiness Oradea - Etapa I" este de peste 78 de milioane de lei. Execuţia lucrărilor de introducere a utilităţilor a fost adjudecată la preţul decirca  45 de milioane de lei, adică 77% din valoarea estimată, de peste 58 milioane de lei (fără T.V.A), a lucrării.


citeste totul despre: