Victor Ponta la Iaşi: „Mă voi ruga şi pentru preşedintele Băsescu, care este extrem de tulburat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea miniştrilor cabinetului Victor Ponta se află astăzi, 14 octombrie, la Iaşi pentru a participa la slujba de Sfânta Parascheva ţinută pe o scenă amplasată pe pietonalul Ştefan cel Mare.

UPDATE Premierul Victor Ponta a avut la Iaşi prima reacţie la declaraţiile lui Traian Băsescu, care a afirmat despre el că a fost ofiţer acoperit.

Premierul a spus la Iaşi, unde participă la slujba de Sfânta Parascheva, că se va ruga şi pentru şeful statului, care „este extrem de tulburat şi frământat“.

„Vă spun cu toată deschiderea că azi o să mă rog şi pentru preşedintele Traian Băsescu, pentru că este extrem de tulburat şi frământat şi România nu trebuie să mai depindă de tulburările unei persoane. Eu cred că există instituţii ale statului care, dacă cineva a încălcat legea, îl va trage la răspundere“, a declarat Ponta.

El a mai spus că din 1995, când a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile şi şi-a servit ţara şi va face acest lucru în continuare.

-----------------------

Marţi, 14 octombrie, de la ora 9.30, este programată slujba liturgică dedicată Sfintei Cuvioase Parascheva. Soborul de preoţi care va oficia ceremonia religioasă este condus de Înalpreasfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pe o scenă amplasată în curtea Catedralei Mitropolitane, înspre pietonalul Ştefan cel Mare.

Sunt aşteptaţi să ia parte câteva mii de credincioşi, iar la tribună vor urca, alături de şefi ai administraţiei locale, prim-ministrul Victor Ponta şi alţi lideri PSD de la centru: vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi alţi membri ai Guvernului.

„Invitaţiile aparţin exclusiv Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pentru că este evenimentul dumnealor şi noi ne păstrăm caracterul de invitaţi la această procesiune. Premierul este într-un turneu în Moldova, în Bacău, Bârlad, Vaslui şi Iaşi. Principalul eveniment este cel motivat de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva şi de invitaţia noastră pentru Seara Valorilor, după care va părăsi municipiul Iaşi”, a spus viceprimarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Mai puteţi citi:

O femeie a murit din cauza oboselii şi a inimii în timp ce aştepta să ajungă la moaştele Cuvioasei Parascheva

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România

Politicienii s-au băgat din nou în faţă la moaştele Sfintei Parascheva. Un pelerin de rând aşteaptă 15 ore să ajungă la raclă

Parascheva, de la sfântă la afacerea BOR

Începe cel mai mare pelerinaj religios din ţară

Sărbătorile Iaşiului - program tras la indigo cu cel din 2012. Cât cheltuie Primăria pentru Pavel Bartoş, Smiley, Loredana, Mandinga şi Cargo

Sărbătorile Iaşului, desfiinţate de organizatorii de evenimente

Iaşi, oraşul de după dealuri

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite