Test de cultură generală despre filmele româneşti. Cum se numeşte personajul interpretat de Sebastian Papaiani în BD

Test de cultură generală despre filmele româneşti. Cum se numeşte personajul interpretat de Sebastian Papaiani în BD

Sebastian Papaiani, în filmul BD

Vă prezentăm un test de cultură generală cu întrebări despre unele dintre cele mai cunoscute filme româneşti. Puteţi scrie la secţiunea de comentarii la câte dintre întrebări aţi ştiut răspunsul.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Cine a regizat filmul Moromeţii?
a) Sergiu Nicolaescu 
b) Nae Caranfil
c) Stere Gulea 
 
2. Cine a regizat filmul Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte?
a) Lucian Pintilie 
b) Sergiu Nicolaescu 
c) Cristi Puiu 
 
3. Ce distincţie a obţinut filmul 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, regizat de Cristian Mungiu?
a) Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin 
b) Globul de aur pentru cel mai bun film străin 
c) Palme D’Or
 
4. Care a fost primul film românesc de lungmetraj câştigător al unui premiu la Cannes?
a) Moara cu Noroc, în regia lui Victor Iliu 
b) S-a furat o bombă, în regia lui Ion Popescu-Gopo
c) Pădurea Spânzuraţilor, în regia lui Liviu Ciulei 
 
5. Ce regizor a murit în 2006, în urma unui accident rutier, filmul său primind distincţia Un certain regard la Cannes?
a) Cristian Nemescu  
b) Sergiu Nicolaescu 
c) Radu Gabrea
 
6. Care a fost propunerea României pentru premiul Oscar acordat celui mai bun film străin 
a) Bacalaureat
b) Câini
c) Sieranevada
 
7. Ce actor joacă rolul principal în filmul Asfalt Tango
a) Mircea Diaconu 
b) Gheorghe Dinică 
c) Alexandru Papadopol
 
8. Ce actriţă din România a jucat în filmul spaniol Cannibal?
a) Olimpia Melinte 
b) Anamaria Marinca 
c) Dorina Chiriac 
 
9. Cum se numeşte personajul interpretat de Sebastian Papaiani în seria Brigada Diverse (BD)
a) Patraulea
b) Plutonier Căpşună 
c) Căpitanul Panait
 
10. Încare dintre următoarele filme apare personajul Vuica?
a) Reconstituirea
b) Osânza
c) Banii sau Marfa
 
Răspunsuri corecte: 1 – c, 2 – b, 3 – c, 4 – c, 5 – a, 6 – c, 7 – a, 8 – a, 9 – b, 10 – a. 
  
 
citeste totul despre: