Problema de logică cu becuri care elimină 9 din 10 candidaţi la interviurile de angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Problemă de logică cu becuri. Interviu de angajare ratat FOTO Open Access BPO
Problemă de logică cu becuri. Interviu de angajare ratat FOTO Open Access BPO

Specialiştii în resurse umane folosesc în timpul interviurilor de angajare probleme de logică menite să dezvăluie capacitatea candidaţilor de a găsi soluţii în situaţii diverse. Mai jos, detaliem o problemă de logică cu becuri.

Soluţia folosirii unor probleme de logică dificile în timpul interviurilor de angajare este adoptată în ultimii ani în special de către specialiştii în resurse umane care lucrează pentru firme din domeniul software şi IT. Una dintre companiile mari care recurge la astfel de metode este Apple.

Recent, aceste tipuri de interviuri au fost adoptate şi la nivelul mai multor companii corporatiste din România.

Una dintre problemele de logică care dă mari bătăi de cap candidaţilor este cea a becurilor şi întrerupătoarelor corespondente. Potrivit unor informaţii neoficiale, doar 1 din 10 candidaţi reuşeşte să găsească soluţia corectă.

Iată cum este formulată problema de logică cu becuri:

"Se dau două camere, trei becuri cu incandescenţă şi trei întrerupătoare. Becurile se află într-o cameră, iar întrerupătoarele în cealaltă cameră. Îţi vei petrece 5 minute în camera întrerupătoarelor şi apoi vei trece în camera becurilor. Cele două camere nu comunică vizual şi nu ai voie să te mai întorci în camera întrerupătoarelor. Poţi apăsa întrerupătoarele ori de câte ori doreşti şi în ce ordine crezi de cuviinţă.

Problemă:
Fiecărui bec îi corespunde câte un întrerupător. Numeşte corect cele trei asocieri bec-întrerupător!

Soluţia la problema de logică cu becuri, la finalul articolului

Bec incandescenta
  • Un întrerupător nu va fi acţionat deloc. Acestuia îi va corespunde becul stins şi rece.
  • Al doilea întrerupător va fi pus în poziţia "deschis". În mod firesc, îi va corespunde becul aprins.
  • Al treilea întrerupător va fi plasat în poziţia "deschis" până la limita celor cinci minute. Va fi închis înainte de trecerea în camera becurilor. Acesta va fi corespondentul becului stins şi cald.
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite