Patru ieşeni fac softuri pentru smartphone-uri

Patru ieşeni fac softuri pentru smartphone-uri

Stafful din conducerea companiei Centric

Toţi sunt absolvenţi ai Facultăţii de  Informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" şi vor lucra de pe 10 ianuarie în primul birou al companiei olandeze de IT Centric deschis la Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania care are peste 15.000 de angajaţi în întreaga lume a selectat patru informaticieni ieşeni pentru cel mai nou punct de lucru. La sediul ieşean al Centric, specializat pe dezvoltarea software, vor fi realizate produse proprii, inclusiv aplicaţii pentru instituţii.

„În Iaşi vrem să transformăm interfeţele pentru calculator în interfeţe pentru telefoane", a explicat Eelco Vissinga, reprezentantul diviziei software a companiei. Aici vor fi realizate produse care vor ajunge în alte state, iar în timp urmează să fie preluată şi o parte din activitatea din Olanda.

„Urmează să ne specializăm şi în testarea de software pentru a ne asigura de calitatea produselor. În timp, ne vom ocupa şi la Iaşi de acest lucru", a completat Vissinga.

Salarii surprinzătoare pentru Iaşi

De pe 10 ianuarie îşi va începe activitatea sediul de la Iaşi al companiei. Până atunci cei patru angajaţi vor avea parte de un training de specialitate în Olanda. Cătălin Pascu, un tânăr absolvent al Facultăţii de Informatică este unul dintre cei care au fost selectaţi de companie.

,„Voi lucra ca programator aici. Interviurile de angajare au fost foarte stricte, dar a meritat, deoarece salariul este motivant, lucru surprinzător pentru Iaşi. Eu am mai lucrat şi la alte companii, dar la Centric este, de departe, cel mai bun job", spune tânărul.

Planurile Centric în Iaşi includ dezvoltarea afacerii. Iniţial, numărul salariaţilor va ajunge la zece, urmând ca până în 2012 aici să fie angajaţi 30 de absolvenţi de Informatică.

Pentru ultimele informaţii din Iaşi daţi click pe imaginea de mai jos:


citeste totul despre: