O tânără de 18 ani a murit electrocutată pentru un selfie. Adolescenta s-a urcat pe un vagon garat la marginea Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă de 18 ani din Republica Moldova a murit în urma unui accident al cărei victimă a fost din cauza neglijenţei. Tânăra s-a urcat pe un vagon împreună cu o prietenă de 17 ani încercând să-şi facă fotografii cu telefoanele mobile.

O tânără de 18 ani din Republica Moldova a murit duminică, 10 mai, la Spitalul de Arşi din Bucureşti, acolo unde fusese transferată de urgenţă, cu o zi înainte, de la Iaşi.

Anna Ursu, elevă în Iaşi, la Liceul "Miron Costin", a mers în după-amiaza zilei de vineri, 8 mai, împreună cu o colegă de 17 ani din Republica Moldova, elevă la acelaşi liceu, să se fotografieze pe vagoanele unui tren de marfă garat într-o staţie CFR de la marginea Iaşiului.

Cele două adolescente s-au urcat pe tren fără să ia în considerare că linia electrificată, de 27.000 de volţi, se află sub tensiune. Au fost trântite pe platforma vagonului de descărcarea electrică puternică, iar hainele tinerei de 18 ani au luat chiar foc.   

Accidentul a fost observat de un bărbat, aflat întâmplător în zonă, care a solicitat intervenţia echipajelor medicale. Cele două prietene au fost transportate de urgenţă la spital. Colega de 17 ani a Annei Ursu a scăpat cu răni minore. "Este în afara pericolului în acest moment. Are arsuri de gradul II pe maxim 5% din suprafaţa corporală, la nivelul mâinii, al unui deget şi pe coapsă", a precizat medicul Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sf. Maria" din Iaşi.

Situaţia tinerei de 18 ani a fost însă mult mai gravă. Arsurile puternice i-au afectat 50% din suprafaţa corpului, iar medicii de la Bucureşti nu au mai putut s-o salveze.

image
image


FOTO Facebook/Anna Ursu

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite