UPDATE O maşină a Poştei Române a pierdut pe traseu un sac de bani în judeţul Iaşi. Mărturia poliţistului local care i-a găsit pe sătenii strângători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul local Ilie Andrieş a fost cel care i-a găsit pe sătenii care strîngeau, hulpavi, banii căzuţi din maşina Poştei. Foto: Ionuţ Benea
Poliţistul local Ilie Andrieş a fost cel care i-a găsit pe sătenii care strîngeau, hulpavi, banii căzuţi din maşina Poştei. Foto: Ionuţ Benea

Întâmplarea incredibilă s-a petrecut ieri, pe raza comunei Tomeşti din judeţul Iaşi. Se pare că sacul în care se aflau în jur de 12.500 de lei ar fi căzut din maşină printr-o spărtură a caroseriei.

Ora 17.00 Poliţistul local care i-a găsit pe săteni în timp ce culegeau banii de pe şosea a povestit întâmplarea.

“Am observat două TIR-uri şi un Logan. Am crezut că s-a petrecut un accident şi am oprit mai încolo pentru a nu bloca circulaţia. În momentul în care am coborât din maşina, oamenii care culegeau banii s-au urcat în maşini şi au plecat. Atunci am observat banii care au mai ramas. Banii zburau pe stradă şi prin şanţuri, iar sacul pe care scria «Poşta Română» era undeva mai la deal, era desfăcut, gol. Am mai găsit bacnote de 10 şi de 50 de lei, împraştiate peste tot. Le-am strâns şi am dus sacul la primărie”, a spus Ilie Andrieş. 

Ora 13.30 Contactat telefonic de "Adevărul", Dan Dumitrescu, purtător de cuvânt al Poştei Române, a declarat că şi la nivelul companiei a fost demarată o investigaţie pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat. "Colaborăm în acest sens cu autorităţile locale şi după ce se va finaliza investigaţia vom fi în măsură să oferim mai multe detalii despre această situaţie", a precizat Dumitrescu.

Ora 13.00 Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi susţin că sunt efectuate cercetări şi cu privire la cei doi angajaţi care se aflau în maşina din care a căzut sacul cu bani. Aceştia sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu. În ceea ce-i priveşte pe cei care au găsit banii după care au fugit, cercetările se fac pentru însuşirea bunului găsit. "Avem un cerc de suspecţi însă continuăm verificările pentru identificarea tuturor persoanelor care şi-au însuşit banii  găsiţi", a spus Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Şoferii care au trecut prin preajma sacului burduşit cu bani au oprit şi şi-au umplut fiecare buzunarele cu cât a putut. La un moment dat, trecătorii erau la un pas să se ia la bătaie în timp ce îşi împărţeau banii găsiţi pe jos. O patrulă a Poliţiei Locale a trecut întâmplător prin acea zonă şi a observat vânzoleala.

Iniţial, agenţii au crezut că este vorba de un accident rutier însă după ce au coborât au observat sacul gol şi aproximativ 400 de lei luaţi de vânt şi duşi într-un şanţ din apropiere. A fost găsit şi un borderou pe care era trecută suma de 12.500 de lei, cea care era transportată de angajaţii Poştei.

Toţi cei care îşi umpluseră buzunarele se răspândiseră ca potârnichile. A urmat şirul telefoanelor. Mai întâi a fost sunat primarul din localitatea Tomeşti, care, la rândul său i-a anunţat pe reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Poliţiştii ieşeni au demarat acum o anchetă.

"Maşina avea o gaură la combinări şi transporta corespondenţă, colete şi saci cu valori numerar. Mai exact, au fost găsiţi, din suma totală de bani, exact 490 de lei. Restul au fost luaţi de trecători şi de şoferi care aproape s-au bătut să ia bani de pe stradă. Şoferul este cercetat pentru neglijenţă în serviciu", au declarat pentru Ziarul de Iaşi surse din cadrul Poştei.

Cei care au luat banii găsiţi pe drum se pot alege cu dosar penal pentru însuşirea bunului găsit. Poliţiştii încearcă acum să-i identifice.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite