Motivele pentru care micul dejun nu trebuie sărit niciodată. Cum stimulează memoria mâncatul de dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima masă a zilei are multiple efecte benefice asupra organismului, susţin nutriţioniştii. Copiii şi adolescenţii care sunt obişnuiţi să mănânce dimineaţa îşi menţin o greutate normală atunci când cresc.

Frecvent se aude că micul dejun este masa cea mai importantă a zilei, peste care nu este indicat sub nicio formă să trecem.

Cu toate acestea, multă lume se plânge că la primele ore ale zilei, apetitul este scăzut. Nutriţioniştii însă atenţionează că nu este bine să se renunţe la prima masă din zi.

Mai mult, micul dejun poate aduce numeroase beneficii, de la activarea metabolismului până la îmbunătăţirea stării de spirit.

Un efect benefic îl  are asupra menţinerii la greutatea optimă. 

„Atunci când dormim, rata metabolismului scade, dar când ne trezim, funcţiile organismului trebuie să se reactiveze. Un mic dejun sănătos ajută la activarea şi accelerarea metabolismului, motiv pentru care această masă este extrem de importată pentru persoanele care doresc să slăbească. Studiile au arătat că persoanele care iau micul dejun cu regularitate au, în general, o alimentaţie mai echilibrată pe perioada întregii zile’’, spune nutriţionistul Adina Rusu. 

De asemenea, micul dejun creşte atenţia şi concentrarea, studiile arătând că prima masă luată dimineaţa stimulează memoria şi îmbunătăţeşte funcţiile cognitive.

Mai mult, micul dejun are impact asupra dispoziţiei.

„Studiile au arătat că deosebit de importante în acest sens sunt cerealele care vor aduce glucoza necesară creierului flămând după o noapte de post alimentar. Aşadar, dacă vă preocupă greutatea sau dacă pur şi simplu doriţi să fiţi mai eficienţi şi mai performanţi la serviciu începeţi fiecare zi cu un mic dejun delicios şi sănătos“, încheie nutriţionistul Adina Rusu. 

Vă mai recomandăm:

Alimentele şi exerciţiile fizice care întăresc oasele şi articulaţiile. Ce să mâncăm pentru a creşte doza de calciu

Alimentele de pe lista neagră atunci când alăptezi. Ce nu trebuie să consumi dacă îţi hrăneşti bebeluşul la sân

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite