Milionar ieşean, pe mâna DNA pentru un prejudiciu de 4,5 milioane de euro. Tereza Prisecaru, acuzată de afaceri ilegale cu Nuclearelectrica

Tereza Prisecaru, administrator al Tess Conex, împreună cu alţi doi reprezentanţi legali ai firmei Tess Conex din Iaşi, este trimisă în judecată pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miliardarii Iaşiului

Potrivit procurorilor DNA, Ioan Rotaru, fostul director general al Nuclearelectrica, şi Cezar Traian Irimie, director economic al societăţii care administrează centrala nucleară de la Cernavodă, au semnat în cursul anilor 2003-2005 trei contracte de achiziţii publice ilegale cu societatea Tess Conex din Iaşi.

Constanţa: Guvernul achită datoriile Nuclearelectrica

Contractele au fost acordate în mod direct, fără licitaţie, firmei al cărei reprezentant legal este Tereza Prisecaru. Conform rechizitoriului, conducerea Tess Conex Iaşi a obţinut din  parteneriatul cu Nuclearelectrica, în modnelegal, suma de 4,5 milioane de euro. „În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatei Tereza Prisecaru", arată procurorii în rechizitoriu.

Al treilea inculpat de la conducerea Societăţii Naţionale Nuclearelectrica, Gheorghe Ispas, a ajuns în faţa judecătorilor pentru că şi-a pus semnătura, în calitate de director de investiţii, pe unul din cele trei contracte de achiziţii, încheiat în 2003.

Cum au cerut investitorii de la Cernavodă energie de la reactoarele 1 şi 2 şi reducerea participaţiei statului la 40%

Ispas ar fi motivat în faţa conducerii societăţii la care lucra că Tess Conex ar fi unic furnizor de ţevi de inox. „Acesta a emis mai multe note justificative privind achiziţionarea din sursă unică de ţevi din inox cu încălcarea procedurilor privind achiziţiile publice, societatea favorizată fiind Tess Conex", mai spun procurorii.

Trei reprezentanţi Conex vor da ochii cu judecătorii

Se pare că reprezentanţii firmei ieşene au „ajutat" Societatea Naţională  Nuclearelectrica în încheierea acestor contracte ilegale. Din acest motiv, Tereza Prisecaru a fost trimisă în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Alături de ea, vor mai da ochii cu judecătorii Răducu Nemţanu şi Andrei Anghelescu, reprezentanţi legali ai Tess Conex. Procesul se va judeca la Judecătoria Sectorului 1, primul termen fiind pe 9 martie.

Exclusiv: Află cine sunt miliardarii Moldovei

Tess Conex, una dintre cele mai importante firme din portofoliul soţilor Ion şi Tereza Prisecaru, care împreună au o avere estimată la 35 de milioane de euro, a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de 14 milioane de euro în 2009. Niciun reprezentant al firmei Tess Conex nu a putut fi contactaţi telefonic.


citeste totul despre: