Mărturia celui care i-a găsit pe soţii Maleon morţi în casă: „Era ca şi cum ar fi fost acasă. Mi s-a părut ciudat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anda şi Bogdan Maleon în vila în care s-a produs tragedia FOTO jri.ro
Anda şi Bogdan Maleon în vila în care s-a produs tragedia FOTO jri.ro

Prietenul familiei Maleon, care de Crăciun a făcut descoperirea macabră în casa de pe strada Alistar, şi apoi a sunat la 112 a povestit ce s-a întâmplat în acea zi. Soţii Maleon vor fi înmormântaţi astăzi la Cimitirul Sfinţii Petru şi Pavel din Iaşi

Conf.dr. Liviu Pilat, profesor al Facultăţii de Istorie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, a povestit pentru Ziarul de Iaşi cum i-a găsit pe cei doi soţi, care potrivit procurorilor s-ar fi sinucis. „Erau aşteptaţi să vină la noi la masă, că aşa stabilisem. De obicei veneau să ne întâlnim, familiile noastre erau prietene, aşa că, atunci când nu au mai dat niciun semn, am încercat să îi sunăm. Cum nu răspundea nimeni la telefon, am devenit îngrijoraţi, iar peste vreo oră am zis să trag o fugă pe la ei, să văd să nu se fi întâmplat ceva“, a declarat Liviu Pilat.

Acesta îşi aminteşte că a ajuns lângă casa familiei Maleon, a sunat la sonerie, dar nu a răspuns nimeni. „Era ca şi cum ar fi fost acasă. Mi s-a părut ciudat. Am vorbit la telefon cu soţia mea, şi ea mi-a dat ideea să caut un vecin şi să ne uităm împreună prin casă. Am găsit chiar vecinul de vizavi, care era chiar atunci la maşină; am intrat în casă şi am început să luăm camerele la rând. Când am ajuns la etaj şi am mers în capăt, l-am văzut pe el atârnat. Am rămas şocat, şi am sunat atunci la 112“, îşi aminteşte prietenul familiei Maleon.

Liviu Pilat susţine că cei doi soţi se înţelegeau foarte bine: „Nu se întâmplase nimic, chiar nimic, miercuri la birou am discutat, şi totul părea normal. La fel şi în familie, nu aveau doar planuri îndepărtate, ci planuri de activitate, legate de serviciu, şi erau o familie model. Era de admirat felul în care se înţelegeau, Bogdan era foarte grijuliu şi atent cu Anda, şi lucrurile astea le-am observat dintotdeauna, nu poţi să spui că se prefăceau. Sunt unele chestiuni care se pot mima, dar nici chiar aşa, să nu observi nimic, iar apoi să degenereze, nu se poate, nu există“.

Anchetatorii au anunţat miercuri că cei doi soţi erau sub influenţa alcoolului când au decedat, având alcoolemii ridicate. Potrivit Ziarul de Iaşi, cei doi soţi împodobeau bradul când ceva s-a întâmplat. Anchetatorii susţin că lângă pomul de Crăciun au rămas mai multe globuri, deşi câteva podoabe au fost puse în brad. Aceeaşi sursă susţine că cei care fac cercetări în acest caz au mai aflat că femeia pierduse recent o sarcină, iar acest lucru a făcut-o să treacă printr-o depresie, fapt care ar putea constitui mobilul sinuciderii.

Cei doi soţi au fost găsiţi morţi pe 25 decembrie, prima ipoteză a fost crimă urmată de sinucidere, dar procurorii au stabilit că este vorba de dublă sinucidere, însă cercetările în acest caz continuă. Soţii Maleon vor fi înmormântaţi joi, 28 decembrie, la Cimitirul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Ceremonia va începe la ora 12.00.

Cei doi soţi au fost înmormântaţi joi, la Cimitirul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Iaşi

Bogdan Maleon era un apreciat cadru didactic, iar din 2015 era directorul Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“ din Iaşi.

Prietenii cuplului găsit fără suflare în casă sunt în stare de şoc: „Au fost nişte oameni cărora le vom simţi lipsa“

VIDEO Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, găsit mort lângă soţie

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite