Marketing de videochat. Un salon tentează studentele cu maşini de lux parcate în faţa universităţilor din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studio de videochat din Iaşi a găsit o metodă inedită de a-şi promova activitatea. Pe lângă reclamele de pe site-urile de profil, cele stradale sau din mass-media, firma parchează trei maşini de teren, toate inscripţionate, în zona campusurilor universitare.

În goana de a angaja cât mai multe fete pentru activitatea de videochat, care este legală în România, societatea din Iaşi a achiziţionat mai multe autoturisme marca BMW X4, a căror valoare de piaţă de site-urile de profil este estimată între 45.000 şi 50.000 de euro.

Vehiculele au fost înfoliate într-o culoare ţipătoare şi inscripţionate cu mesaje de genul: „Ai mai câştigat vreodată între 400 şi 2.000 de euro pe zi?” Cei trei bolizi au fost parcaţi o perioadă de timp în campusul studenţesc „Tudor Vladimirescu”, ce aparţine Universităţii „Gheorghe Asachi”.

De câteva zile, prezenţa lor a fost semnalată în zona Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Zilele trecute, zonele menţionate au fost frecventate de studenţii care s-au înscris la facultate.

Pe site-ul propriu al studioului de videochat se menţionează că firma angajează doar fete. Se oferă chiar bonusuri pentru cele care îşi aduc şi o prietenă iar bani se dau încă de la interviu.


Maşină de lux parcată în zona Universităţii Cuza FOTO IaşiTvLife

image

În privinţa maşinilor parcate în faţa universităţii, autorităţile s-au sesizat şi au somat proprietarul să prezinte documentele care îi permit să realizeze publicitate stradală. „Proprietarul trebuie să se prezinte la sediul Poliţiei Locale pentru a prezenta documentaţia în baza căruie desfăşoară publicitate. În acest sens, dacă acesta nu se va prezenta sau nu face dovada că această publicitate este desfăşurată legal, riscă o sancţiune contravenţională cu valori cuprinse între 1.000 şi 20.000 de lei”, a declarat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Iaşi.

Cerere peste ofertă

„Ca un semn de respect pentru tine, îţi oferim 200 lei când vii la interviu şi incă 200 lei după prima tură de lucru. De asemenea, vei primi câte 200 lei cadou de fiecare dată când e ziua ta de naştere. În plus, te premiem cu 2.000 lei dacă îţi convingi o prietenă să se angajeze la noi că model de videochat. Condiţiile sunt simple: prietena ta să lucreze minim 3 luni. La noi, tot personalul este format numai din femei, lucru care îţi asigură discreţie şi sigurantă deplină. Totodată, pentru că *** (numele site-ului a fost eliminat de redacţie, n.r) este cel mai bun studio de videochat din Iaşi, activitatea noastră este 100% legală, astfel încât jobul de model de videochat să aibă toate avantajele unui loc de muncă normal”, se arată pe site-ul studioului de videochat.

În Iaşi există numeroase firme care practică activitatea de videochat. E complicată o contabilizare a acestora deoarece, în prezent, nu există un cod CAEN specific acestei activităţii. Multe dintre societăţiile care se ocupă cu această afacere au trecut în actele firmei „portaluri web”, după cum a explicat un ieşean care derulează activităţi în domeniu.

De asemenea, numărul mare de firme de videochat a făcut să există o cerere foarte mare de angajări, peste ceea ce oferă piaţă la acest moment, a mai arătat ieşeanul. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite