Copii în suferinţă, folosiţi paravan de escroci. Cinci persoane şi-au însuşit donaţiile venite din străinătate pentru micuţii de la Spitalul de Pediatrie Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Escrocii ar fi folosit această imagine, prin intermediul unui cont de Facebook, pentru a sensibiliza potenţialii donatori. Foto: bzi.ro
Escrocii ar fi folosit această imagine, prin intermediul unui cont de Facebook, pentru a sensibiliza potenţialii donatori. Foto: bzi.ro

Cinci persoane au fost reclamate la Poliţie de managerul Spitalului de Pediatrie din Iaşi după ce ar fi primit donaţii din străinătate în numele unor copii bolnavi pe care şi le-ar fi însuşit.

Potrivit managerului Spitalului de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, doctorul Radu Terinte, cei cinci escroci ar fi pozat în reprezentanţi ai unei fundaţii de ajutorare a copiilor solicitând astfel donaţii pentru micuţii de la unitatea spitalicească din Iaşi. 

BZI.ro notează că reprezentanţii Fundaţiei “Ador Copiii” ar fi informat spitalul ieşean încă din luna ianuarie că cele cinci persoane nu mai sunt afiliate ONG-ului însă acestea ar fi continuat să pretindă şi primească donaţii care nu au mai ajuns la micuţi.

Totul a ieşit la iveală zilele trecute atunci când o româncă stabilită în Dubai, capitala Emiratelor Arabe Unite, a vizitat unitatea sanitară ieşeană pentru a vedea cum au fost folosite donaţiile sale. Ea ar fi oferit diferite bunuri unei femei numite Anca Crăciun, pe care a cunoscut-o pe o reţea de socializare.

“Am depus plangere la poliţie împotriva acestor persoane pentru a se termina cu aceasta şarlatanie care are loc pe suferinţa acestor copii. Trebuie să ai curaj ca să soliciţi ajutor pentru nişte copii aflaţi în suferinţă şi apoi să ti-l însuşeşti. Am rămăs surprins când am aflat de la această doamna din Dubai depre ajutoarele trimise doamnei Craciun şi care nu au mai ajuns la copii. Este posibil ca doamna Anca Craciun sau celelalte patru persoane să fi primit şi sume de bani. Cele cinci persoane au facut parte din fundaţia «Ador copiii», dar ni s-a precizat printr-o adresă că din data de 16 ianuarie, nu mai sunt afiliate fundaţiei. Precizez, încă o dată, că aceste persoane nu au niciun fel de legatură cu Spitalul de copii Sf. Maria din Iaşi. Rugăm pe această cale persoanele care doresc cu adevărat să ajute copiii cu probleme sociale internaţi în secţiile spitalului să contacteze în doar conducerea unităţii medicale”, a declarat dr. Radu Terinte, manager la Spitalul de copii Sf. Maria din Iaşi, pentru sursa citată.

Terinte a mai precizat că escrocii ar fi precizat donatorilor că ajutoarele vor ajunge la bolnavii de la Secţia de Recuperare Pediatrică şi Recuperare Pediatrie Cronici, din cadrul unităţii spitaliceşti. În acest sens, cei cinci ar fi folosit şi fotografii cu micuţii aflaţi în agonie.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite