Iaşi: Echipamente militare şi turbine eoliene la EuroInvent (VIDEO şi FOTO)

Iaşi: Echipamente militare şi turbine eoliene la EuroInvent (VIDEO şi FOTO)

Invenţii inedite au fost prezentate la Iaşi

Peste 200 de invenţii şi inovaţii vor fi expuse până sâmbătă în Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea „Al. I. Cuza" în cadrul Expoziţiei Europene a Creativităţii şi Inovării „Euroinvent".

Ştiri pe aceeaşi temă

Inventatorul iPod-ului vine la Iaşi

Inventatori din România, Croaţia, Ucraina, Polonia, Rusia şi Iran au ajuns la Iaşi la cea de-a treia ediţie a evenimentului. „Este un privilegiu să găzduim o expoziţie a creativităţii şi inovaţiei, o dovadă că şi în timp de criză lumea este preocupată de dezvoltare, de viitor", a spus Vasile Işan, rectorul Universităţii ieşene.

Unul dintre cele mai interesante standuri de la Sala Paşilor Pierduţi este cel al Agenţiei de Cercetare Tehnică şi Tehnologii Militare. Reprezentanţii instituţiei au venit la Iaşi cu echipamente realizate în centrele proprii.

„Avem în subordine mai multe centre în care facem testări şi evaluări, cercetare şi proiectare în domeniul naval, în neutralizarea armelor chimice, biologice şi nucleare şi studii de înaltă tehnologie şi armament.


Echipamentele produse şi cercetate de către noi au aplicaţii atât civile cât şi militare", spune Nicolae Năcioiu, cercetător în cadrul Agenţiei.


La ediţia din acest an a EuroInvent au participat şi tinerii de la Palatul Copiilor din Iaşi. Aceştia au venit cu o serie de invenţii realizate în cadrul cercurilor organizate în cadrul instituţiei. Una dintre acestea este o turbină eoliană care funcţionează constant, indiferent de direcţia vântului, graţie unor palete ataşate de fiecare braţ.


Ideea ar putea fi pusă în practică în curând chiar în curtea Palatului Copiilor.                                  


citeste totul despre: