Iaşi: Dat afară de la Fortus, şi-a început o afacere pe cont propriu

Iaşi: Dat afară de la Fortus, şi-a început o afacere pe cont propriu

Mihai Buruiană şi-a deschis o sală de fitness după ce a fost concediat Foto: Dan Luca

După ce a lucrat ani întregi alături de tatăl său la fostul Combinat de Utilaj Greu, Mihai Buruiană a rămas fără serviciu. Ajutat de soţie, acesta şi-a deschis o sală de exerciţii fizice, pasiune pe care cei doi au avut-o încă de pe băncile facultăţii pe care au absolvit-o împreună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieşeanul s-a hotărât să nu rămână doar o statistică şi nici nu s-a mulţumit cu statutul de „şomer indemnizat". La nici o lună de când i-au fost semnate dispoziţiile de încetare a raporturilor de muncă Mihai Buruiană şi-a pus pe picioare propria afacere.

Beneficiind de experienţa pe care a acumulat-o în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi de sprijinul soţiei sale, de asemenea absolventă a şcolii de sport de la Iaşi, acesta şi-a deschis una dintre primele săli de Kangoo Jumps din oraş. „Eu, ca şi soţia mea, sunt absolvent de Educaţie Fizică. Posturi în domeniu nu am găsit de când am terminat facultatea, de aceea m-am angajat la Fortus, ca electrician. După ce m-au trimis în şomaj am stat fără muncă o lună, în baza de date de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Dar de aproape un an am adus la Iaşi Kangoo Jumps", spune Buruiană. Perioada în care nu a lucrat a fost una dintre cele mai dificile de până acum pentru ieşean.

58 de şomeri consiliaţi pentru afaceri anul trecut

Cu ajutorul soţiei sale, ieşeanul se pare că „a dat lovitura" în afaceri. Sala sa e plină, cu toate că spaţiul este destul de mic. „Lucrez cu 15 oameni în sală. Ar încăpea şi 20, dar e mai greu să te uiţi la toţi, să vezi ce fac ", explică ieşeanul.

Anul trecut 58 de ieşeni au luat viaţa profesională de la capăt după ce au fost consiliaţi gratuit de către reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. „Această consultanţă se acordă gratuit persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din evidenţele noastre, sub formă de servicii juridice, de marketing, financiare, metode şi tehnici eficiente de management şi servicii de consultanţă. Acestea sunt oferite fie de către specialişti din cadrul agenţiei, fie de furnizori acreditaţi", a precizat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.


citeste totul despre: