Iaşi: Azilul de bătrâni din Bucium, fără adresă şi avize sanitare

Iaşi: Azilul de bătrâni din Bucium, fără adresă şi avize sanitare

Căminul de bătrâni „Sf. Constantin şi Elena“

Căminul de bătrâni din Bucium, unde au fost mutate persoanele de la fostul azil „Sfinţii Constantin şi Elena" din Centru, nu are adresă şi niciun fel de avize sanitare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iaşi: Scandal la azilul de lângă Palas. Bătrânii, revoltaţi că trebuie să se mute în Bucium cu două sacoşe (FOTO)

Proprietarul clădirii, Iulius Group, a investit 3 milioane de euro pentru a construi noul cămin şi a-l demola pe vechiul, dar a depus documentaţia la Primărie pentru atribuirea unei adrese oficiale abia săptămâna trecută.

Noua construcţie are doar telefon fix, dar nici acesta nu este conectat la reţea. Mai mult, căminul nu deţine autorizaţii sanitare de funcţionare sau avize de la Inspecţia Muncii, iar contractele cu furnizorii de utilităţi nu pot fi încheiate din cauza lipsei adresei.

„Sperăm să obţinem o adresă de aici din Bucium săptămâna aceasta. Avem contract cu Salubris, urmează să rezolvăm şi cu apa, lumina şi gazele. Avem centrală proprie, în schimb", a spus Elisabeta Gheorghe, directorul căminului.

Pentru a construi în locul fostului azil noi imobile din cadrul ansamblului Palas, Iulius Group le-a pus la dispoziţie bătrânilor camere mai mari, o cantină, paraclist şi un cabinet medical.„Înainte aveam o farmacie, un spital aproape. În Bucium, la fosta Pietrărie, este prea departe", s-a plâns Jana Surdu, o pensionară de 65 de ani.

Reprezentanţii Iulius Group susţin că pentru centrul din Bucium există contracte de furnizare la utilităţi. „Pentru centrul rezidenţial din Bucium există contracte de furnizare la toate tipurile de utilităţi (energie electrică, gaz metan, alimentare cu apă potabilă, canalizare, telefonie fixă şi Internet). În prezent, se desfăşoară procedura de transfer a contractelor de furnizare a utilităţilor de pe numele investitorului pe cel al utilizatorului-Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi, prin intermediul Căminului de Bătrâni „Sfinţii Constantin şi Elena". Toate autorizaţiile de funcţionare ale noului amplasament cad în sarcina utilizatorului, au precizat reprezentanţii Iulius Group.

Aceştia au mai adăugat că : „Toate utilităţile funcţionează la parametri proiectaţi. Mai mult, există rezervă de apă potabilă, de apă în caz de incendiu, precum şi generator electric. În prezent, se desfăşoară procedura de transfer a contractelor de furnizare a utilităţilor de pe numele investitorului pe cel al utilizatorului - Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi, prin intermediul Căminului de Bătrâni „Sfinţii Constantin şi Elena". Toate autorizaţiile de funcţionare ale noului amplasament cad în sarcina utilizatorului.“citeste totul despre: