Gestul golănesc al unui şofer de BMW, dojenit în trafic: „Aşa sunteţi voi, care aţi venit din Italia”. Un bărbat a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agresiune aparent minoră s-a terminat tragic. Victima a murit la spital, după două zile FOTO Reporter Online
Agresiune aparent minoră s-a terminat tragic. Victima a murit la spital, după două zile FOTO Reporter Online

Un tânăr de 21 de ani a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi la plata unor despăgubiri de 30.000 de euro după ce şi-a pierdut cumpătatul şi a lovit cu palma un bărbat cu care a avut un conflict în trafic. Victima a căzut cu capul de asfalt şi a murit după câteva zile.

Robert Liviu Dîscă a fost găsit vinovat pentru infracţiunile de lovituri cauzatoare de moarte şi conducere fără permis. Ieşeanul şi-a recunoscut faptele, însă a contestat decizia primei instanţe, fiind nemulţumit de cuantumul pedepsei.

Victima lui Dîscă este un bărbat de 63 de ani, originar din Roman, care în data de 26 aprilie se afla la soacra sa din Răchiteni - Iaşi.  În acea zi, Ioan Iacob a plecat pentru a verifica o cultură de viţă-de-vie din marginea satului. Pe drum, Iacob s-a intersectat în trafic cu Robert Dîscă, aflat la volanului unui autoturism BMW, cu număr de înmatriculare italian.

„Inculpatul susţine că a fost împiedicat să-l depăşească, astfel că a oprit autoturismul, a coborât şi s-a îndreptat spre victima care «înjura şi gesticula spunând… aşa sunteţi voi care aţi venit din Italia»“, se arată în motivare. În documentul semnat de judecători se mai arată că Dîscă l-ar fi întrebat pe sexagenar „Pe unde mergi, boschetarule?“, lovindu-l cu palma peste faţă. „În urma loviturii, victima, Iacob Ioan, a căzut la pământ şi s-a lovit cu capul de asfalt, dând semne de inconştienţă. Intrat în panică, inculpatul a încercat să readucă în simţiri victima, aplicându-i câteva palme. După ce victima şi-a recăpătat cunoştinţa şi i-a spus inculpatului că se simte bine, inculpatul a ajutat-o să se retragă la marginea drumului“, se mai arată în motivare. Victimei îi curgea sânge pe gură şi pe nas, moment în care Dîscă a plecat de la faţa locului, întrucât se apropiau mai multe persoane.

Tânărul nu avea permis 

Sexagenarul a ajuns la spital, mai întâi la Paşcani, după care la Iaşi. Potrivit motivării, a doua zi, pe 27 aprilie „medicii i-au comunicat soţiei victimei că starea de sănătate a soţului ei este foarte gravă şi să se «pregătească de înmormântarea acestuia»“. Următoarea zi, Iacob a murit.

Oamenii legii au descoperit că Robert Dîscă avea permisul suspendat după ce, anterior, fusese prins conducând cu viteză. „Este clar că decesul a survenit nu ca o consecinţă directă a loviturilor primite de la inculpat, ci ca urmare a proiectării victimei cu capul de asfalt, împrejurare pe care inculpatul putea să o prevadă. În aceste condiţii, intenţia inculpatului a fost clar în sensul de a cauza victimei suferinţe fizice şi de a-i vătăma integritatea fizică, dar nu de a-i cauza decesul, împrejurare pe care inculpatul nu a acceptat-o, dar pe care putea să o prevadă, victima fiind în vârstă, putându-şi pierde uşor echilibrul în urma loviturilor primite“, e motivarea judecătorilor, care au refuzat să schimbe încadrarea juridică din lovituri cauzatoare de moarte în omor.

Citeşte şi: 

Reţeta unei tragedii rutiere. Şofer de BMW la 20 de ani, vitezoman în localitate şi cu live-uri pe Facebook, la volan: „Hihi, se duce drăcia, nu glumă!”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite