Doi morţi şi trei răniţi după impactul frontal a două autoturisme. O fetiţă de 4 ani, printre victimele accidentului oribil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma accidentului rutier au murit două persoane FOTO Ziarul de Iaşi
În urma accidentului rutier au murit două persoane FOTO Ziarul de Iaşi

Şoferul unui autoturism Ford care circula pe drumul european din localitatea ieşeană Bălţaţi a pătruns pe contrasens şi a intrat frontal, cu viteza de 120 de kilometri/oră într-o maşina Volkswagen.

A doua victimă a accidentului rutier petrecut miercuri, 10 ianuarie, pe raza localităţii Bălţaţi din judeţul Iaşi a murit la spital. Fetiţa în vârstă de patru ani, policontuzionată după evenimentul rutier, şi-a pierdut viaţa joi, 11 ianuarie, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Sora sa se află internată în stare gravă în acelaşi spital. Tatăl fetiţelor a fost operat de chirurgii de la Spitalul  „Sfântul Spiridon” din Iaşi şi se află internat în secţia ATI a unităţii medicale. Mama copilelor a fost internată cu multiple traumatisme la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi.

„În accidentul rutier de la Bălţaţi au fost implicate cinci persoane, un bărbat fiind găsit decedat. La locul solicitării au intervenit şase echipaje SMURD şi SAJ care au preluat doi adulţi pentru Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul «Sfântul Spiridon» şi doi minori pentru Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul de Copii «Sfânta Maria». O fetiţa în vârstă de patru ani a fost găsită la locul accidentului în stop cardio-respirator, a răspuns la manevrele de resuscitare şi a fost transferată la Pediatrie. Ulterior, pacienta a decedat”, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef SMURD pe regiunea Moldovei. 

accident ziarul de iasi

Potrivit „Ziarului de Iaşi“, accidentul s-a produs după ce un autoturism Ford, care circula pe DE 583, din direcţia Iaşi către Paşcani, ar fi pătruns pe contrasens şi s-ar fi izbit cu 120 km/h de un Volkswagen care circula în direcţia opusă. La bordul autoturismul Ford se afla o familie: bărbatul la volan, femeia pe bancheta din dreapta şoferului, iar cei doi copii pe bancheta din spate.

accident ziarul de iasi

Conform sursei citate, fetiţele nu purtau centură de siguranţă sau vreun dispozitiv de fixare în scaun. În urma coliziunii, şoferul din autoturismul Volkswagen a murit pe loc. „În urma accidentului a rezultat decesul unuia dintre conducătorii auto, a unei minore de 4 ani şi rănirea altor trei persoane. Celălalt conducător auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind zero şi i-a fost recoltată o mostră de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 192 alin. 1 şi art. 196 alin 2,3,4 Cod Penal, pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier şi luării măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite