Cuvântul lui Dumnezeu, cântat prin semne de Martorii lui Iehova la Iaşi VIDEO

Cuvântul lui Dumnezeu, cântat prin semne de Martorii lui Iehova la Iaşi VIDEO

Credincioşii cu deficienţe de auz în timpul unui cântec religios

Aproape 1.600 de credincioşi ai Martorilor lui Iehova se află în acest weekend în capitala Moldovei pentru a participa la un congres ce are ca temă venirea Regatului lui Dumnezeu pe Pământ.

Ştiri pe aceeaşi temă

La congresul de la Iaşi participă credincioşi din 23 de congregaţii din judeţele Iaşi, Bacău, Neamţ, Vaslui, Galaţi şi Brăila. Manifestarea constă în luări de cuvânt ale bătrânilor de congregaţii, respectiv persoane calificate din punct de vedere spiritual.

Semnele credinţei

Pentru credincioşii care nu pot auzi cuvintele rostite de la pupitru, există un sector rezervat în Sala Sporturilor, unde un interpret le transmite mesajele prin limbajul semnelor.

Mai mult, în momentul în care martorii lui Iehova interpretează cântece religioase, pe ecranul din sectorul persoanelor cu deficienţe de auz este rulat un film în care un interpret le transmite versurile cântecului. Aceste semne sunt copiate la indigo de credincioşi, care cântă şi ei în felul acesta.

Vezi mai jos un cântec interpretat de martorii lui Iehova cu deficienţe de auz


Daţi click pe imaginile de mai sus pentru mai multe poze de la congresul Martorilor lui Iehova

Laura Păun (26 de ani) este primul membru cu deficienţe de auz al Martorilor lui Iehova din Iaşi. Tânăra nu ratează niciun congres din Capitala Moldovei, chiar dacă între timp s-a mutat cu serviciul la Cluj, unde este cofetar patiser.

Urmăriţi mai jos interviul acordat de Laura cu ajutorul unui interpret pentru „Adevărul“

„De mică am fost interesată de Biblie. Cunosc pe mulţi dintre cei care sunt la acest congres. Mă bucur foarte mult că acum sunt şi alte persoane cu deficienţe auditive care apreciază aceste întâlniri, unde relaţiile de familie şi prietenie devin mai puternice. Discuţiile de aici m-au ajutat să-mi găsesc prieteni adevăraţi", a spus Laura.

Cuvântul participanţilor:

„Aceste congrese sunt un refugiu pentru noi. Ni se reaminteşte de promisiunile pe care Iehova le pentru la viitorul nostru" -  Ilie Botez, 52 de ani, din Iaşi.

„Cunosc adevărul din 1988, când alţi Martori au stat de vorbă cu mine pe o bancă de pe un bulevard din Brăila. Pe lângă Iaşi, am fost la congrese în Cluj, Bucureşti, Braşov şi Negreşti. Am venit alături de familie şi prieteni pentru că acest congres este ca un festin, un banchet unde găsim hrană spirituală" - Iulian Vornicu: 43 de ani, Brăila

„Vin la Iaşi din 1993. La aceste congrese înţelegem unde anume ne aflăm în scopul lui Dumnezeu. Pentru a lua parte la aceste acţiuni, voi face naveta zilnic Paşcani-Iaşi alături de familie şi prieteni" - Irina Airinei, Paşcani, 42 de ani

Programul manifestărilor

Pe lângă luările de cuvânt, vor mai avea loc simpozioane legate de venirea Regatului lui Dumnezeu pe Pământ precum şi punerea în scenă a trei piese dramatice cu teme biblice.

Sâmbătă va avea loc botezul noilor membri, care va consta într-o cuvântare de botez, urmată de cufundarea completă a credincioşilor într-un bazin cu apă amenajat în sediul de la Iaşi al Martorilor lui Iehova.

De asemenea, duminică dimineaţă va avea loc un discurs public pentru toţi ieşenii cu titlul „Vor distruge oamenii Pământul?".

citeste totul despre: