Cum pregătiţi casa pentru un nou animal de companie. La ce trebuie să fiţi atenţi în primele zile după instalare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezenţa unui animal de companie într-un cămin este o nouă responsabilitate pentru stăpâni, mai ales dacă aceştia locuiesc într-un apartament şi nu la casă, acolo unde câinele ori pisica ar avea mai multă libertate.

Decizia de a aduce în casă un animal de companie, care nu stă într-o cuşcă, fie că este câine sau pisică, reprezintă o provocare pentru noii proprietari. Aceştia ar trebui să se informeze în prealabil despre ce presupune noua sarcină, pentru că un animal de companie, chiar dacă nu este primul, poate fi solicitant în perioada de acomodare. 

Potrivit petsonplace.design, pentru început, toţi membrii familiei trebuie să fie de acord cu prezenţa în casă a noului animal de companie. Dacă există copii în casă, este indicat ca acestora să li se spună să fie răbdători cu noul prieten, mai ales în primele zile. Animăluţele vor explora locuinţa, iar ele trebuie lăsate să se acomodeze în noul spaţiu. Dacă animalul de compania a ajuns într-o familie numeroasă, este recomandat să se stabilească din start sarcinile care privesc îngrijirea lui.

Cumpăraţi de la început cele necesare animăluţului: mâncare în funcţie de vârsta acestuia, boluri speciale, nisip şi litieră, dacă e pisică, iar dacă aţi decis să aduceţi în casă un câine puteţi să luaţi scutece pentru cei mici, care încă nu sunt învăţaţi să iasă afară, dar şi o lesă adecvată pentru cei care merg la plimbare. În ceea ce priveşte mâncarea animalului de companie, încercaţi să vă informaţi în prealabil ce mâncare prefera în vechiul cămin, pentru a nu schimba radical meniul, iar dacă nu puteţi obţine această informaţie apelaţi fie la un medic veterinar pentru sfaturi, fie cumpăraţi mai multe sortimente şi vedeţi care este cel preferat.

Dacă sunt încă pui, animalele vor roade şi vor zgâria pereţii, mobila ori papucii. De aceea, este recomandat să-i pregătiţi jucării speciale. Încercaţi să izolaţi cât mai bine cablurile din casă pentru a evita să le găsiţi distruse. Depozitaţi corespunzător medicamentele, obiectele mici şi preţiase precum bijuteriile, pentru a evita pierderea lor, dar şi pungile de plastic ori cutiile de carton pentru a nu fi roase, iar unele bucăţi înghiţite. Dacă locuiţi la etajele superioare ale unui bloc, asiguraţi-vă că aveţi plase de protecţie la geam. Pentru a evita pericolul ca animăluţul să se urce şi să cadă în toaletă, lăsaţi capacul în jos după fiecare utilizare. 

După perioada de acomodare, este indicat să mergeţi cu noul animal de companie la medicul veterinar pentru control şi sfaturi legate de primele vaccinuri.

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite