Constantin Sturzu, unul dintre cei mai influenţi preoţi din BOR: „Toţi facem păcate, doar că nu suntem înregistraţi toţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Constantin Sturzu FOTO Claudiu Pântea
Preotul Constantin Sturzu FOTO Claudiu Pântea

Preotul Constantin Sturzu, fost purtător de cuvânt o perioadă îndelungată al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a scris un articol în care abordează şi problema scandalurile în care sunt implicaţi clerici ai Bisericii Ortodoxe Române.

Constantin Sturzu lucrează din toamna anului 2016 ca preot misionar la Mănăstirea „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea spaniolă Vilaller. Până la plecarea în Spania, preotul Sturzu a fost purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, precum şi director general al Centrului Cultural Misionar Doxologia, care coordonează activitatea Editurii Doxologia, a două tipografii şi a unui departament media.

Preotul Sturzu scrie, scandalurile homosexuale în care sunt implicaţi episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, şi preotul Pomohaci. 

"Nu e de datoria noastră să judecăm, are cine şi sunt convins că de judecată nu scapă nimeni. Noi să vedem în faptul că Dumnezeu rabdă în Biserica Lui oameni pătimaşi sau corupţie, alteori vânzare sau lepădare – semne ale iubirii Lui celei nesfârşite şi ale îndelungii Sale răbdări! Pe care o are, de altfel, cu noi toţi, căci toţi facem păcate, doar că nu suntem înregistraţi toţi şi nu se difuzează în public înregistrarea cu faptele noastre mai ruşinoase. Nu, să nu ne prefacem că nu vedem şi că nu există probleme. Dar fiecare să facem ce putem din locul pe care-l avem în Biserică, nu de pe alte poziţii. În primul rând, să facem noi pocăinţă pentru păcatele noastre, ca să vedem şi să scoatem „paiul din ochiul fratelui nostru” (cf. Matei 7, 5)".

Puteţi citi pe doxologia.ro articolul integral.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite