Bărbatul care a defecat pe holul Poliţiei în timp ce era bătut crunt de agenţi. Reacţia răzbunătoare a poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daune de 18.000 de lei a primit un bărbat din judeţul Iaşi după ce a fost bătut şi umilit de către doi agenţi de Poliţie. Din cauza loviturilor puternice primite, victima a defecat şi urinat în sediul Poliţiei, fiind, ulterior, băgată în dubă şi aruncată într-un şanţ.

Informaţiile apar în motivarea prin care cei doi poliţişti agresori au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare de către justiţia din Iaşi. Agenţii Alin Orlan­do Arteni şi Ionel Ovidiu Căşuneanu au fost găsiţi vinovaţi de purtare abuzivă, ei rămânând şi fără funcţii în urma acestui episod.

Magistraţii ieşeni arată că fapta pentru care cei doi au fost găsiţi vinovaţi a avut loc în data de 24 februarie 2013. Atunci, în jurul orei 14, partea vătămată Cris­tinel Grămadă a mers la o cu­noştinţă dintr-o suburbie a Paşcaniului, consumând cu acesta o cantitate redusă de alcool.  La plecare, Gră­madă a fost surprins urinând pe un drum public de către cei doi agenţi de Poliţie.

Oamenii legii i-au cerut bărbatului să se legitimeze, acesta din urmă fiind nemulţumit de acest lucru. Iritaţi de atitudinea bărbatului, poliţiştii l-au luat de braţe şi l-au introdus în autoutilitara Poliţiei, cu scopul de a-i verifica identitatea în baza de date şi de a-i aplica o sancţiune contravenţională. În maşină, păşcăneanul ar fi fost lovit şi jignit de agenţi.

Poliţa plăteşte daunele

În sediul Poliţiei, victima a fost pusă să se aşeze pe o bancă, fiind lovită cu sălbăticie. „Pe durata cât se afla singur cu persoana vătămată, inculpatul Arteni Orlando Alin a doborât-o la sol şi, în timp ce victima se afla în această poziţie, a lovit-o în mod repetat cu picioarele în mai multe zone ale corpului, exceptând cea a capului. Atunci când a revenit în holul principal, inculpatul Căsuneanu Ovidiu Ionel s-a alăturat coinculpatului Arteni, participând la ac­ţiunea de lovire deja iniţiată, ambii brutalizând victima până în punctul în care, pe fondul agresiunii, i-au declanşat un episod de incontinenţă urinară şi fecală“, se arată în motivarea judecătorilor.

Din cauza reacţiei fiziolo­gice a bărbatului, cei doi agenţi l-au scos pe bărbat pe uşa din spate şi l-au băgat în maşina Poliţiei. Ulterior, au mers cu el până în apropiere de locul de unde îl ridicaseră şi l-au aruncat din maşină, Cristinel Gră­madă fiind împins cu piciorul afară de către Căşuneanu.

În timpul procesului, Căşuneanu şi Arteni nu au recunoscut faptele, având alte explicaţii pentru rănile suferite de bărbat. Mărturiile a doi colegi poliţişti au fost considerate de judecători ca fiind nesincere.. „Pe întreaga desfăşurare a procesului penal, aceştia (n.r. inculpatii) au încercat să acrediteze ideea conform căreia persoana vătămată a beneficiat din partea acestora de un tratament în acord cu prevederile legale şi normele de conduită socială, iar politraumatismele şi fracturile relevate pe bază de expertiză s-au produs prin cădere pe gheaţă, carosabilul fiind acoperit cu polei, iar acostamentul de zăpadă, motiv pentru care, pe fondul stării de ebrietate, cel mai probabil victima a suferit un accident. Aceste susţineri au fost infirmate pe baza probatoriului administrat, ceea ce confirmă intenţia inculpa­ţilor de inducere în eroare a orga­nelor judiciare prin conturarea unei situaţii de fapt necores­punzătoare adevărului“, se arată în motivare. Cei doi agenţi au fost obligaţi să achite daunele de 18.000 de lei alături de Inspec­toratul de Poliţie Judeţean Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite