VIDEO Adina Samson, fosta amantă a primarului de Iaşi, declaraţii extrem de grave despre Nichita: „M-a bătut, m-a ameninţat cu violul şi cu moartea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adina Samson, fosta iubită a primarului de Iaşi, Gheorghe Nichita, denunţătoarea edilului în dosarul în care acesta este cercetat pentru abuz în serviciu, a făcut declaraţii extrem de grave marţi dimineaţă.

Adina Samson, fosta iubită a edilului de Iaşi, a apărut, marţi dimineaţă, 5 mai, în faţa Primăriei Iaşi şi a vorbit în premieră despre problemele pe care le-a avut cu Gheorghe Nichita. Femeia a declarat că a fost bătută de primar şi a prezentat jurnaliştilor adunaţi în faţa instituţiei o ordonanţă de clasare a unui dosar din noiembrie 2014.

Dosarul a fost făcut în baza unei plângeri formulate de ea, în care susţinea că, în cursul lunilor septembrie şi octombrie 2014, primarul Gheorghe Nichita a ameninţat-o cu bătaia, violul şi cu moartea (puteţi analiza fotocopiile documentului la finalul acestui text).

Adina Samson a declarat că primarul Nichita a început s-o urmărească încă din 2013 şi că are înregistrări cu care poate proba ameninţările cu moartea şi cu violul de la sfârşitul anului trecut. Samson a mai adăugat că a fost bătută în nenumărate rânduri de primarul Nichita.

Primarul, cercetat penal de DNA pentru abuz în serviciu şi alte infracţiuni, a ajuns la primărie la 10 minute după denunţătoarea sa şi a declarat că nu poate face precizări despre un caz aflat în anchetă, dar a implorat mila jurnaliştilor prezenţi: „Fiţi şi dumneavoastră oameni, necazurile sunt pentru toţi în viaţa asta!”.

Adina Samson a precizat că va prezenta înregistrări audio în cursul zilei de astăzi pentru a demonstra toate afirmaţiile de mai jos.

Potrivit declaraţiilor femeii, a fost lovită de primar într-un apartament cu trei camere din cartierul Păcurari, cumpărat de edil şi înregistrat pe numele unei apropiate a lui Gheorghe Nichita, Paula Vornicu (consilier judeţean PSD). Adina Samson spune că a fost lovită în septembrie 2014 şi că, după acel incident a hotărât să pună capăt relaţiei. Din acel moment, primarul a început s-o hărţuiască şi s-o ameninţe.

„S-a întâmplat în acel apartament pe care l-a cumpărat, din cauza geloziei mi-a dat două palme şi am hotărât să plec în acel moment. Am plecat în zilele următoare, nu am chemat poliţia, m-am simţit foarte ruşinată, sunt înregistrări cu unele persoane care confirmă cele spuse, voi da publicităţii aceste înregistrări. (...) În luna septembrie 2014 am comunicat domnului primar că vreau să închei această relaţie sub toate aspectele. Timp de două luni, până în octombrie 2014, acesta m-a urmărit, m-a hărţuit, m-a ameninţat. Într-o seară când mă întoarcem acasă cu sora mea a trimis un borfaş în faţa blocului să mă ameninţe cu moarte. Văzând acest lucru, am făcut această plângere la Parchet. Individul care m-a aşteptat mi-a spus că nu va fi bine. Ulterior, am aflat că borfaşul ar fi nepotul său de la Dorohoi”, a spus Adina Samson.

„Mă lovea din gelozie şi faptul că nu am vrut să-i accept cererea în căsătorie. M-a cerut în căsătorie de nenumărate ori. Cu o asemenea persoană cum să te căsătoreşti? Ultima dată m-a cerut în căsătorie după episodul de la mall. Pot să vă spun că i-am zis că ne vedem la tribunal, iar el mi-a trimis mesaj că o să ne vedem la starea civilă. Mi-a promis că o să-mi dea un apartament de serviciu şi o să-mi facă diferite afaceri. Menţioneze că eu nu am niciun apartament, nicio casă, niciun teren pe numele meu, există un apartament cu trei camere în blocurile IASICON din Păcurari, dar apartamentul este pe numele Paulei Vornicu (consilier judeţean PSD, n.r.). În septembrie am spus că vreau să-mi refac viaţa, să am o viaţă normală, să mă căsătoresc, să am un copil şi mi-a spus că eu sunt singura opţiune a sa în viaţă şi că dacă voi face acest lucru mă va distruge, ceea ce a şi pus în practică. De Sf. Gheorghe la ziua lui (n.r. - 23 aprilie 2014), mi-a spus că dacă mă voi întâlni cu acea persoană îi va rupe picioarele şi pe mine o să mă distrugă. Atunci, m-a ameninţat că mă distruge şi că acesta va fi singurul lui scop în viaţă”, a susţinut Samson.

adina samson

Femeia mai spune că Gheorghe Nichita a făcut şedinţe la un psiholog pentru a-şi trata anumite traume din copilărie.

„Relaţia cu domnul primar a durat câţiva ani. La începutul relaţiei părea un om echilibrat, care ştie ce vrea de la viaţă de asta l-am şi plăcut la un moment dat, un om absolut normal. După aceea mi-am dat seama că sunt anumite probleme, poate şi din trecut, care nu şi le-a rezolvat, într-adevăr a mers şi la psiholog o lungă perioadă de timp, eu l-am încurajat să meargă la psiholog, mergea să-şi rezolve anumite traume din copilărie, nu vreau să comentez. Nu a fost gelos numai cu mine probabil şi cu alte persoane şi le-a făcut viaţa un calvar, se ştie că a avut relaţii şi cu alte persoane din Primărie, nu vreau să dau nume. Familia mea ştia despre relaţia şi nu era de acord cu ea, iar el ştia asta. Au existat anumite discuţii, dar...”, a declarat Adina Samson.

Fosta amantă a primarului a precizat că a depus o plângere la Parchet în octombrie 2014, dar pe care ulterior a retras-o. Acum, a precizat că îl va da în judecată. „În luna noiembrie 2014, am retras plângerea la insistenţele dumnealui şi a celor din anturajul său şi văzând că cu acea plângere nu se întâmplase absolut nimic. Nu s-au lăsat măsuri deloc. Am o înregistrare cu dumnealui în care mă ameninţă că mă va distruge şi în care recunoaşte că l-a trimis pe domnul Hliboceanu (Liviu Mihai Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, n.r.) să mă urmărească. La mall, am fost ameninţată de doi indivizi, nu-i ştiam, nu ştiam cine sunt, am bănuit că ar avea legătură cu un clan, dar eu nu-i ştiam. Eu am fost foarte mult internată şi anul trecut, şi anul acesta, deoarece din cauza stresului am dezvoltat o boală imună. Voi da în judecată Poliţia Locală şi pe dumnealui şi anumite persoane care au fost complici şi ştiau de tot ce se-ntâmplă şi se dădeau prietenele mele. Eu nu am făcut niciun denunţ la DNA, plângerea a fost făcută la Parchet în octombrie. I-am spus că voi mai face o altă plângere şi ne vom vedea la Tribunal”, a mai spus Samson.

„Nu am făcut niciun denunţ la DNA, ci la Parchet, în octombrie 2014. Când m-a lovit, mi-a dat două palme şi am hotarât să plec în acel moment. Am plecat în zilele următoare, nu am chemat poliţia pentru că m-am simţit foarte ruşinată. Sunt înregistrări cu persoane care confirmă cele spuse”, a spus Adina Samson în faţa Primăriei Iaşi.

Declaraţiile Adinei Samson, fosta amantă a primarului Nichita: "Am fost bătută, ameninţată cu moartea"

REACŢIE Gheorghe Nichita: „Fiţi şi dumneavoastră oameni, necazurile sunt pentru toţi în viaţa asta!”

„În primul rând, ştiţi foarte bine că am fost un om al dialogului şi am încercat tot timpul să comunic cu dvs. foarte bine indiferent de subiectele care au fost ridicate. Indiferent de subiecte. Astăzi sunt într-o fază în care, efectiv, nu pot să vă vorbesc, să vă răspund la întrebări. Sunt într-o fază în care ancheta trebuie să-şi facă rolul mai departe, sunt un om căruia îi place să respecte regulile şi vreau să respect toate regulile ca să nu fiu acuzat de altceva. Vă rog să mă înţelegeţi, ştiţi foarte bine că ştiu ce înseamnă dialogul cu presa, de fapt, dialogul cu cetăţenii şi cu oamenii, dar în acest moment e normal să nu fac niciun fel de declaraţii. Ştiu că sunt multe întrebări, ştiu că sunt multe lucruri de spus, va veni şi momentul când o să spun tot ceea ce e de spus şi, inclusiv, tot ceea ce poate e senzaţional în această anchetă şi în tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă. Încă o dată, repet, ştiu să respect regulile şi vreau să respect regulile. Nu sunt niciun robot, nici puritan. În acelaşi timp, vreau să mă înţelegeţi că la această etapă şi, vă rog şi pe dvs. să fiţi oameni, ştiu că sunteţi jurnalişti, că aveţi o profesie, dar fiţi şi dvs. oameni pentru că, până la urmă, lucrurile se rezolvă cu oamenii şi noi trebuie să ne comportăm, dacă se poate cât mai normal unii cu ceilalţi pentru că necazurile sunt pentru toţi în viaţa aceasta”, a declarat primarul Gheorghe Nichita, la intrarea în primărie.

image

FOTO Ordonanţa de clasare, dată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, la plângerea depusă de Adina Samson, în care afirmă că este ameninţată cu violul şi moartea

plangere samson
image
image

Citeşte şi:

De ce a intrat DNA în patul lui Nichita. Legătura dintre blonda primarului Iaşiului, spionajul pe bani publici, mafia din Poliţia Locală şi un dosar penal secret

Specialiştii în Drept consultaţi de „Adevărul” demontează ipoteza vehiculată în spaţiul public, în ultimele zile, conform căreia investigarea filajului amantei primarului Gheorghe Nichita nu ar fi de competenţa DNA

Cum îşi minţea Nichita amanta. Femeia i s-a confesat speriată într-o seară: „Mă urmăreşte un Seat negru“

Procurorii DNA au făcut publice noi amănunte din dosarul de abuz în serviciu instrumentat la Iaşi, pe numele primarului Gheorghe Nichita. Referatul pentru propunerea de arestare a primarului de Iaşi, Gheorghe Nichita, conţine detalii noi despre sistemul de supraveghere pus la punct de edilul PSD împreună cu angajaţi ai Poliţiei Locale Iaşi.

Armata de slugi a baronului Nichita. Cazuri ratate de politiştii-spioni ai primarului: copilă ucisă în Copou, statui furate din parc

Poliţia Locală din Iaşi, instituţie care se află în subordinea primarului Gheorghe Nichita, liderul local al PSD, a fost implicată, în ultimii ani, în mai multe scandaluri publice prin care şi-a demonstrat incompetenţa, dar şi obedienţa faţă de cel care ar trebui să fie primul gospodar al oraşului

Primarul Gheorghe Nichita, personaj de telenovelă obsedat de amantă

Scandalul în care primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, este acuzat că a transformat Poliţia Locală în reţea de spioni personali are iz de telenovelă. Interceptările telefonice din dosar dezvăluie detalii picante despre cum îşi supraveghea edilul fosta amantă.

Cine este blonda lui Gheorghe Nichita. Ascensiunea frumoasei Adina Samson, slăbiciunea baronului de la cârma Primăriei Iaşi

Amanta primarului de Iaşi, Adina Samson, şi-a depus CV-ul pe site-urile de căutare a locurilor de muncă începând cu luna martie a acestui an, perioadă în care procurorii îl supravegheau pe Gheorghe Nichita.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite