VIDEO Ministrul Petre Daea la târgul oierilor: „Am văzut o ciobăniţă care dacă într-o zi nu se întâlneşte cu lupul, a doua zi vine de două ori la stână”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Petre Daea la cântărirea berbecilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Ministrul Petre Daea la cântărirea berbecilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Mii de oameni au participat duminică la cea mai mare sărbătoare a crescătorilor de oi, organizată anual în judeţul Hunedoara. Printre invitaţii evenimentului a fost şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat pentru a treia oară în ultimele săptămâni în judeţul Hunedoara, de această dată fiind invitatul oierilor la sărbătoarea „Ţurcana – Regina Munţilor”.

După ce, recent, a fost naş la o nuntă în Munţii Orăştiei, iar duminica trecută a deschis târgul „Bălţata Românească”, duminică dimineaţa Petre Daea a participat la cel mai popular eveniment dedicat crescătorilor de vite, organizat anual în Costeşti.

Peste 5.000 de oameni au venit la sărbătoarea organizată în satul de la poalele cetăţilro dacice. Ministrul Daea a fost în centrul atenţiei, alături de crescătorii celor mai frumoase animale din rasa Ţurcana. A făcut turul ţarcurilor în care au fost expuse oile, s-a întreţinut cu ciobanii şi s-a urcat pe cântarul folosit pentru cântărirea animalelor. S-a declarat bucuros de ce a văzut.

costesti sarbatoarea oierilor

Ministrul Petre Daea la sărbătoarea oierilor de la Costeşti

VIDEO

costesti sarbatoarea oierilor

„Este un loc extrem de plăcut şi extrem de instructiv, în privirea crescătorilor de animale vezi multă dragoste pentru acest sector. Eu interpretez cu amărăciune acele păreri care sunt îndreptate cu răutate împotriva unui sector extrem de important pentru ţară, cu oameni deosebiţi, cu greutăţi formidabile. Aţi văzut o femeie care face şi pe ciobanul, deci ciobăniţă, pur şi simplu, care dacă nu se întâlneşte într-o zi cu lupul a doua zi vine de două ori. Daţi-vă seama câtă dragoste este la femeia aceasta pentru animalelecare îi asigură câştigul şi traiul zilnic şi care pe de altă parte îi dau speranţa că nu este singură”, a spus ministrul Petre Daea.

Ministrul Daea despre ciobăniţa întâlnită la Costeşti

VIDEO

costesti sarbatoarea oierilor

Sărbătoarea dedicată crescătorilor de oi a continuat până duminică, după-amiaza, în programul evenimentului fiind spectacole folclorice, o bursă a ovinelor şi premierea celor mai frumoase oi din rasa Ţurcana.

costesti sarbatoarea oierilor

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Ministrul Agriculturii, la „Miss Bălţata românească”. Ce cadou a primit Petre Daea de la crescătorii de animale

Mii de oameni au ajuns, duminică, la târgul anual dedicat crescătorilor de vite din judeţul Hunedoara, eveniment care cuprinde un concurs numit „Miss Bălţata Românească”. Ministrul Agriculturii s-a numărat printre oaspeţi.

Povestea tragi-comică a fermierului cu cea mai mare cultură de canabis: gafa care i-a distrus recolta uriaşă şi l-a trimis în închisoare

Magistraţii l-au condamnat pe Dan Ciolac (43 de ani) la trei ani şi şase luni de închisoare, după ce anchetatorii de la DIICOT i-au descoperit ferma din munţi în care deţinea, pe aproape 1.000 de metri pătraţi, trei culturi de canabis. Cetăţeanul moldovean stabilit în judeţul Hunedoara nu a apucat să se bucure de recolta uriaşă pe care o aştepta şi din cauza datoriilor la Enel.

Fermele de animale şi grădinile ascunse după blocurile gri din Hunedoara

Sute de localnici din cartierul Micro 7 al Hunedoarei au demonstrat că pot face agricultură chiar şi la bloc. Dealurile care înconjoară imobilele din plăci de beton au fost cultivate, iar în acest an localnicii s-au bucurat de o recoltă bogată, pe măsura muncii depuse.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite