UPDATE Mircea Moloţ, şeful Consiliului Judeţean Hunedoara, şi Tiberiu Balint, vicepreşedinte al CJ, au fost reţinuţi de procurorii DNA Alba pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ (PNL), a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii anticorupţie Alba. Şi vicele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint (PNL), a fost reţinut în dosarul de corupţie. Mircea Moloţ este acuzat de abuz în serviciu, trafic şi cumpărare de influenţă, după ce în urmă cu o lună au fost făcute percheziţii la sediul CJ Hunedoara şi la locuinţa acestuia şi a vicepreşedintelui instituţiei.

UPDATE 20.30 Avocatul Radu Chiriţă, care îl apără pe preşedintele Mircea Moloţ a respins acuzaţiile procurorilor. Nu s-au dat bani preferenţial comunelor. Acuzaţia care o ştiţi voi este hilară. În acea şedinţa s-au alocat bani pentru 40 de primarii şi nu Mircea Moloţ a dat banii singur, ci întreg Consiliul Judeţean. Acuzaţiile aduse nu sunt susţinute şi au fost formulate pe baza unor documente contabile care nu atestă nimic ilegal. În ceea ce priveşte documentul *strict secret* despre care se spune că a fost găsit la Mircea Moloţ, nici eu şi nici clientul meu nu ştim nimic despre el. îl vom vedea mâine la instanţa”, a spus Radu Chiriţă.

UPDATE 19.50 Pe lângă cele trei persoane reţinute anterior, în arestul IPJ Alba au mai ajuns şi doi oameni de afaceri. Unul dintre aceştia este Pup Milică Emanoil, patronul societăţii Trans Construct Import Export SRL, abonată la contracte cu Consiliul Judeţean Hunedoara. Cei cinci inculpaţi vor fi prezentaţi joi, 4 decembrie, la Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 17.55 Mircea Moloţ (PNL), şeful Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost reţinut pentru 24 de ore, de către procurorii DNA Alba. Acceaşi măsură restrictivă a fost luată şi în legătură cu vicepreşedintele Tiberiu Balint. A ajuns în arestul IPJ Alba şi ginerele preşedintelui CJ Hunedoara, Robert Venter. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, va fi audiat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie Alba, în dosarul în care este suspectat de abuz în serviciu, trafic şi cumpărare de influenţă, după ce în urmă cu o lună au fost făcute percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, la locuinţa acestuia şi la domiciliul vicepreşedintelui CJ Hunedoara, Tiberiu Balint. Mircea Moloţ este suspectat acum că ar fi condiţionat alocarea de fonduri către un sat din Hunedoara de modul în care locuitorii votează la alegerile prezidenţiale. La sediul DNA a fost adus şi vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.

image

În 7 noiembrie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat 18 percheziţii în judeţul Hunedoara, fiind vizate sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, domiciliul preşedintelui instituţiei, Mircea Moloţ, al vicepreşedintelui CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, şi mai multe societăţi, printre care SC Apa Prod SA, la care acţionar majoritar este CJ Hunedoara.

În dosarul penal, în care este vizat Mircea Moloţ, este anchetată atribuirea unor contracte de lucrări publice, finanţate din fonduri europene şi de statul român, în care beneficiar a fost CJ Hunedoara. Ulterior, procurorii au cercetările, iar noile infracţiuni pentru care a fost anchetat preşedintele CJ Hunedoara se referă la folosirea influenţei politice.

Referat Mircea Molot

Preşedintele CJ Hunedoara ar fi condiţionat acordarea de fonduri guvernamentale prin prisma funcţiei pe care o deţine de modul în care votează la alegerile prezidenţiale oamenii din comuna Turdaş, din judeţul Hunedoara.

Licitaţiile Apa Prod, vizate în anchetă    
Ancheta procurorilor anticorupţie a vizat iniţial modul în care SC Apa Prod SA, la care Consiliul Judeţean Hunedoara este acţionar majoritar, a atribuit mai multe contracte de lucrări pe fonduri de la bugetul public şi de la Uniunea Europeană. Contractele ar fi fost atribuite unor apropiaţi ai preşedintelui CJ Hunedoara şi firmei ginerelui său.

image

„Mi-au ridicat o sumă de bani pe care o ţin în casă şi m-au întrebat dacă am acte cu nişte firme şi le-am spus că nu am. Mi-au ridicat documente şi nişte coli. Între acestea erau două pagini de la un ziar în care scria că sunt milionarul nu ştiu care, apoi un CV şi nişte documente din vremea în care fiica mea era studentă şi făcea practică. Din câte am aflat, în dosar este vorba de nişte lucrări care au fost pe apă şi canal, licitaţii făcute de Apa Prod şi nu de către Consiliul Judeţean Hunedoara. La această oră nu e nicio licitaţie făcută de Consiliul Judeţean Hunedoara, ca eu să fiu bănuit că aş fi influenţat în vreun fel acea licitaţie. Oricum, mă voi pune la dispoziţia DNA”, declara Mircea Moloţ, în ziua în care au avut loc percheziţiile din 7 noiembrie.

Şef la CJ Hunedoara de zece ani

Mircea Moloţ este considerat cel mai influent personaj de pe scena politicii din Hunedoara, fiind şeful Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Liberal Hunedoara şi, de zece ani, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Mircea Moloţ este şi unul dintre cei mai bogaţi politicieni hunedoreni, cu afaceri în agricultură, turism şi media, proprietar al unor terenuri şi păşuni, în mai multe zone ale judeţului.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, din iunie 2013, Mircea Moloţ are cinci terenuri în judeţul Hunedoara, dobândite în perioada 1999 - 2012. Două dintre terenuri, care însumează aproximativ 2.900 de metri pătraţi, sunt intravilane, iar alte două sunt încadrate la alte categorii de terenuri extravilane, având suprafaţa totală de peste 88.000 de metri pătraţi. Mircea Moloţ are două case, una de 127 de metri pătraţi în comuna hunedoreană Certeju de Sus, cumpărată în 2005, şi alta de peste 154 de metri pătraţi în municipiul Deva, achiziţionată în anul 2012. Şeful CJ Hunedoara mai deţine un autoturism Toyota Land Cruiser, cumpărat în 1990.  De asemnea, Moloţ are un fond de investiţii de 21.317 lei, deschis în 2012. Totodată, el are un depozit bancar de 10.000 de lei şi un cont curent cu 19.244 de lei, ambele deschise tot în 2012.

Moloţ a încasat peste 651 de euro de la Comitetul Regiunilor Europei - Bruxelles, pentru participarea la şedinţa Comisiei de Resurse naturale. El a încasat, în anul 2012, în calitate de preşedinte al CJ Hunedoara, suma de 50.310 lei, precum şi 33.729 de lei pentru îndeplinirea funcţiei de administrator la SC Sigma Med SRL Deva. De asemenea, Moloţ a obţinut 100.000 de lei din vânzarea de animale şi produse. Soţia lui Moloţ, Angela Valentina, a primit dividente în valoare de 48.956 lei de la SC Sigma Med Deva.

Potrivit declaraţiei de interse din iunie 2013, Moloţ este membru al Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi "Căpriorul" din comuna Mărtineşti şi este preşedinte al AVPS "Cinegetica" Hunedoara.

Mircea Moloţ nu are dosare penale pe rolul instanţelor de judecată, în schimb are un dosar de incompatibilitate, judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În 2012, Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma evaluării începute în 20 martie, că Mircea Moloţ a fost în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 - 30 ianuarie 2009, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, cât şi pe cea de preşedinte al Adunărilor Generale ale Acţionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local SC Drumuri şi Poduri SA Deva. În următoarele zile, instanţa e aşteptată să dea o soluţie în acest dosar, iar dacă ÎCCJ îl declară incompatibil pe Mircea Moloţ, acesta îşi va pierde funcţia de preşdinte al CJ Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Mircea Moloţ despre percheziţiile DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara şi în locuinţa sa: „Mă aştept la orice”

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat în această dimineaţă 18 percheziţii în judeţ. Au fost vizate sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, domiciliul preşedintelui instituţiei, Mircea Moloţ, şi mai multe societăţi, printre care SC Apa Prod SA, la care acţionar majoritar este CJ Hunedoara. Dosarul îl vizează pe Mircea Moloţ, faţă de care însă DNA nu a luat nicio măsură în cauză.

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara şi la locuinţa lui Mircea Moloţ, într-o anchetă de corupţie

Birourile Consiliului Judeţean Hunedoara şi imobilul preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, au fost percheziţionate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba, care efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de comitere a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

Mircea Moloţ a fost implicat într-un accident. Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a scăpat teafăr

Mircea Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost implicat într-un accident rutier fără victime, petrecut în Simeria. Mircea Moloţ şi vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint au fost pasageri în autoturismul condus de şoferul instituţiei, care s-a ciocnit cu alte două maşini.

Traian Berbeceanu, de la "Comisarul Cattani" la luptătorul anti-sistem. Mircia Muntean e pe lista neagră a poliţistului           

Ultimele luni l-au transformat pe fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba într-un luptător anti-sistem. Cel puţin aceasta o arată zecile de mesaje şi imagini postate de Traian Berbeceanu pe paginile sale de Facebook, "Traian Berbeceanu" şi "Respect Traian Berbeceanu". Una dintre ţintele sale a fost deputatul Mircia Muntean, fost primar, timp de 16 ani, al Devei.

Ovidiu Hada va face închisoare. Sentinţă definitivă pentru fostul primar al municipiului Hunedoara       

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a comunicat sentinţa în dosarul în care fostul primar al municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, fostul viceprimar Robert Dan şi alţi doi funcţionari din administraţia locală, Daniela Căpâlnă şi Ioan Ţiplea, au fost acuzaţi de infracţiuni de abuz în serviciu în dauna intereselor publice şi conflict de interese.

„Baronul Văii Jiului” Alin Simota a fost audiat într-un dosar de evaziune fiscală    

Alin Simota a fost adus astăzi în faţa instanţei Judecătoriei Petroşani, pentru a fi audiat într-un  dosar penal în care este acuzat de evaziune fiscală, prin care ar fi creat un prejudiciu de circa 450.000 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite