Poliţiştii îi instruiesc pe elevi să raporteze traficarea unor bunuri de patrimoniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: IPJ Hunedoara.
FOTO: IPJ Hunedoara.

Peste 200 de elevi din Hunedoara au fost invitaţi de angajaţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului să afle informaţii despre bunurile de patrimoniu şi despre cum pot raporta cazurile de trafic ilegal de bunuri culturale mobile.

Aula Facultăţii de Inginerie din Hunedoara a găzduit, marţi, o întâlnire între angajaţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara şi 200 de elevi de la colegiile din municipiu, pe tema patrimoniului cultural naţional. Un proiect derulat de IPJ Hunedoara are ca scop, susţin reprezentanţii instituţiei, cunoaşterea şi protejarea patrimoniului cultural naţional.

„Proiectul se circumscrie obiectivului naţional încurajarea populaţiei şi a instituţiilor publice şi private să protejeze patrimoniul cultural naţional şi să raporteze cazurile de trafic ilicit de bunuri culturale mobile şi are drept scop creşterea gradului de sensibilizare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la prejudiciile grave pe care le produce traficul ilicit cu bunuri culturale mobile. Proiectul se întinde pe durata a nouă săptămâni, iar după evenimentul din Hunedoara va fi rândul elevilor din Valea Jiului (Petrila, Petroşani şi Lupeni) şi din alte unităţi şcolare din judeţ să participe la activităţile susţinute de poliţişti”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Proiectul se va adresa unui număr de 2.500 de elevi şi are două părţi, una teoretică, prin participarea poliţiştilor la clasele elevilor, şi o parte practică, elevii fiind invitaţi la muzeele partenere pentru a vizita expoziţiile arheologice şi obiectele de patrimoniu naţional aflate în custodie, a informat IPJ Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

Adevărul ascuns despre uneltele din fierăria dacilor, găsite în zona cetăţilor antice din Munţii Orăştiei

Cele peste 20 de unelte de fierărie antice, descoperite întâmplător în urmă cu o săptămână de jandarmi au dat naştere unor controverse. Jandarmii au declarat că piesele din vremea dacilor ar fi fost scoase la iveală după ce ploile au spălat pământul, dar au fost contrazişi de reprezentanţii Serviciului Public de Administrare a Monumentelor Istorice.

10 poveşti despre comorile din Ardeal: marele secret al lui Decebal, râpa cu galbeni şi blestemul de moarte al aurului

Aproape nu există sat în Ardeal din care să lipsească poveştile faimoaselor descoperiri de comori, afirma istoricul Iulian Marţian. Istoria celor care au dat naştere unor poveşti fascinante se întinde pe aproape 2.000 de ani, începând cu povestea comorii ascunse de regele Decebal şi până la descoperirile recente ale pieselor antice preţioase, din Sarmizegetusa Regia.

Cetăţile dacice vandalizate: Consiliul Judeţean deplânge soarta monumentelor UNESCO şi cere administrarea lor

Consiliul Judeţean Hunedoara deplânge soarta celor trei cetăţi dacice din Munţii Orăştiei, vandalizate zilele trecute de persoane necunoscute. Adrian David, şeful instituţiei, a trimis un memoriu autorităţilor centrale ale statului, în care solicită preluarea în administrare a monumentelor, de către CJ Hunedoara, după modelul Sarmizegetusa Regia.

Kosonii dacilor sunt vânduţi cu 5.000 de dolari în SUA. Zeci de oferte pentru monedele de aur din Sarmizegetusa Regia

Monedele de aur ale dacilor, provenite din zona Sarmizegetusei Regia, au mare căutare pe Internet. Cei care le oferă pe site-urile de vânzări din Statele Unite ale Americii le estimează la valori cuprinse între 1.175 de dolari şi 5.000 de dolari pentru o piesă care cântăreşte în jur de 8,5 grame.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite