Planuri de investiţii în Hunedoara: o grădină botanică şi un heliport la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul local al municipiului Hunedoara a fost aprobat în şedinţa de luni, 1 februarie, a Consiliului Local Hunedoara. În buget sunt prevăzute finanţări de circa 70 de milioane de lei pentru investiţiile care vor fi derulate în acest an în municipiu.

Consiliul Local Hunedoara a aprobat, luni, 1 februarie, proiectul bugetului local al municipiului Hunedoara pe anul 2016, în valoare de 254 de milioane de lei.

Potrivit primarului Viorel Arion, 70 de milioane de lei sunt prevăzuţi în buget pentru finanţarea unor investiţii care se vor derula în Huendoara, din acest an. “Cele mai importante investiţii sunt reabilitarea a 60 de străzi, a nouă parcuri, construirea unui heliport la spital, dotarea unităţii medicale cu aparatură pentru secţia de hemodializă şi cu un computer tomograf, realizarea unor alei şi modernizarea drumului de acces la gărdina zoologică din Hunedoara şi modernizarea zonei Pieţei Obor”, a precizat Viorel Arion.

Primarul Hunedoarei a declarat că dministraţia locală se pregăteşte pentru demararea unor proiecte pentru care speră să obţină finanţare de la Uniunea Europeană. Cel mai important dintre ele este cel de reabilitare a Castelului Corvinilor. De asemenea, potrivit lui Viorel Arion, vor fi depuse proiecte ce vizează anveloparea clădirii spitalului, înfiinţarea unei grădini botanice, a unei reţele de transport cu autobuze electrice şi a uneia de iluminat ecologic în Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

Oraşele noastre, acum patru secole, văzute de un turc: cum erau prostituatele din Iaşi şi de ce bucureştenii purtau cruci de aur

Oraşele româneşti erau aşezate în ţinuturi bogate, locuite de oameni harnici şi milostivi şi femei frumoase. Astfel erau descrise, în secolul al XVII-lea, cele mai multe dintre aşezările de pe teritoriul României, vizitate de istoricul turc Evliya Celebi.

Cetatea Devei, fortul necucerit al Transilvaniei. Zece lucruri mai puţin ştiute despre fortăreaţa ridicată pe un con vulcanic

Timp de mai multe secole, Cetatea Devei a fost una dintre aşezările militare strategice ale Transilvaniei. Fortăreaţa ridicată pe un deal al munţilor Poiana Ruscăi datează din secolul al XIII-lea, iar în istoria ei a fost considerată unul din locurile de necucerit.

Misterul sfinţilor care vegheau asupra oraşului Deva de pe Dealul Cetăţii

Unul dintre locurile cele mai misterioase ale municipiului Deva se numeşte „La sfinţi”. Este o stâncă a dealului pe care a fost ridicată cetatea medievală Devei, pe care în trecut fuseseră ridicate trei statuete ale unor sfinţi catolici. Statuetele nu au rezistat trecerii timpului, iar ultima dintre ele a fost doborâtă înainte de 1989.

Hunedoara secolului XIX, descrisă de un londonez: şocat de traiul ţiganilor, dar fascinat de castel şi de ţinutul aurului

Un publicist şi geolog englez a dezvăluit într-un jurnal de călătorie apărut în Londra, în 1862, cât de mare a fost şocul primelor sale întâlniri cu comunităţile de ţigani care locuiau în tabere de corturi pe malul râurilor Mureş şi Strei şi la marginea orăşelelor hunedorene ale secolului XIX.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite