Percheziţii DIICOT în Deva şi în alte trei judeţe, într-un dosar de spălare de bani cu prejudiciu de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ofiţerii DIICOT au participat la percheziţii.
Ofiţerii DIICOT au participat la percheziţii.

Procurorii şi ofiţerii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au efectuat joi 12 percheziţii domiciliare  în locaţii din judeţele Gorj,  Sibiu, Mehedinţi şi în municipiul Deva într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cel puţin zece persoane din patru judeţe printre care şi Hunedoara, sunt implicate într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. „ În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că  în perioada  2010 -2013, suspecţii având calitatea de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai unui număr de opt societăţi comerciale,  s-au constituit într-un grup infracţional organizat urmărind eludarea obligaţiilor fiscale şi obţinerea unor sume de bani, din activităţi ilicite, pe care le-au folosit în interes propriu sau pentru finanţarea activităţii societăţilor pe care le administrau”, a informat DIICOT, într-un comunicat de presă..

Prejudiciu de peste un milion de euro

Potrivit anchetatorilor, prin acţiuni circumscrise fiscale, au dispus înregistrarea în contabilitatea firmelor controlate a mai multor facturi fiscale emise pe baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi component auto etc) în valoare totală de aproximativ 1.000.000 euro, pentru care au dedus ilegal TVA şi au diminuat artificial impozitul pe profit. Prin aceste operaţiuni fictive au prejudiciat bugetul general consolidat cu suma de 2.000.000 lei.
Prin intermediul societăţilor controlate au fost supuse operaţiunilor de spălare a banilor toate aceste sume, prin efectuarea mai multor operaţiuni financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor, metodă prin care a fost disimulată adevărata natură a provenienţei şi circulaţiei  banilor cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală.


Vă recomandăm şi:

Orgiile din garsonieră: şapte minori au fost violaţi de pedofilul care îşi filma victimele. Doi dintre ei au batjocorit şi au ucis apoi o femeie fără adăpost

Tribunalul Hunedoara îl va judeca pe Cristian Florin Ciobanu pentru pornografie infantilă şi abuzuri sexuale comise asupra a şapte minori. Două dintre victime sunt arestate, la rândul lor, pentru agresarea sexuală şi uciderea unei femei fără adăpost, în Deva.

Povestea celui mai sângeros atac terorist petrecut vreodată în România. Măcelul generat de Operaţiunea „Autobuzul“, relatat de supravieţuitori după 34 de ani

Cel mai sângeros atac terorist din România, petrecut la 23 august 1981, a avut de o parte a baricadei trei atacatori amatori, care au preluat controlul, sub ameninţarea armelor, asupra unui autobuz plin de călători, iar de cealaltă parte forţe de ordine total incompetente, care au rezolvat cazul cu preţul unui măcel. Unul dintre călătorii supravieţuitori şi doi dintre ofiţerii de Securitate implicaţi ne-au povestit cum s-a derulat drama.

Doi poliţişti au fost condamnaţi pentru maltratarea unui tânăr prins la furat. Vor plăti daune de 200.000 de lei victimei rămase fără un rinichi

Judecătoria Deva a condamnat la închisoare cu suspendare doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean hunedoara, pentru purtare abuzivă faţă de un tânăr anchetat pentru furt. Victima lovită a rămas fără un rinichi. Poliţiştii, în soldiar cu IPJ Hunedoara, vor plăti daune de 200.000 de lei, conform deciziei magistraţilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite