Penalizări-record date constructorilor unui lot din Autostrada Lugoj - Deva. Ce a găsit ministrul Lucian Şova pe şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorii unui lot al Autostrăzii Lugoj – Deva au fost penalizaţi până în prezent cu 1,5 milioane de euro, pentru deficienţe, a informat Ministerul Transporturilor, după vizita efectuată de ministrul Lucian Şova, pe şantierele autostrăzii din vestul ţării.

Ministrul Transporturilor Lucian Şova a inspectat, marţi, şantierele autostrăzii Lugoj-Deva, împreună cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, ai Poliţiei Rutiere şi Inspectoratului Teritorial de Muncă, precum şi prefecţii şi preşedinţii Consiliilor Judeţene Timiş şi Hunedoara. Reprezentanţii Ministerului susţin că au constatat, pe Lotul III al viitoarei autostrăzi o mobilizare extrem de slabă a constructorului şi deficienţe în execuţie.

„Lucrau doar 90 de muncitori şi 70 de utilaje. Mare parte din echipă a fost retrasă imediat ce ministrul a părăsit şantierul. Asocierea a primit până acum penalizări de 1,5 milioane euro.Stadiul fizic şi financiar al acestui lot este de 82%, însă există foarte multe probleme de calitate pentru care MT şi CNAIR poartă de aproape un an nenumărate discuţii cu antreprenorul pentru remediere”, a informat, marţi, Ministerul Transporturilor.

Lotul IV, lăudat

A urmat vizita pe Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, unde mobilizarea este foarte bună, au precizat reprezentanţii ministerului. „Se lucrează în ritm susţinut cu 700 de muncitori şi 300 de utilaje. Stadiul fizic este de 76%. Mai sunt de executat lucrări precum cele de la nodul Şoimuş, lucrări de infrastructură, suprastructură şi rampe pasaj şi de finalizare a unor elemente de siguranţă a circulaţiei”, au informat reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Autostrada Lugoj – Deva va însuma 100 de kilometri. Lotul I, dintre Traian Vuia - Sanoviţa, de 27,4 kilometri, a fost inaugurat în decembrie 2013, iar circa 16 kilometri din Lotul al doilea au fost deschişi circulaţiei anul trecut. Loturile II, III şi IV se află în şantier din 2014 şi trebuiau finalizate, potrivit contractului iniţial, în mai 2016. Loturile III şi IV ar putea fi date în folosinţă în acest an, în timp ce 15 kilometri din Lotul II, pe care este necesară construcţia unor ecoducte, vor fi realizaţi până în 2021.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Marea provocare pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva: excavarea versantului imens de pe malul Mureşului

Soarta incertă a Autostrăzii Lugoj - Deva. Problemele grave între constructorii spanioli şi CNAIR nu au fost rezolvate

VIDEO Autostrada Deva - Lugoj văzută din avion. Filmările aeriene care arată cât au lucrat constructorii în ultimul an


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite