Noul drum spre Mănăstirea Prislop va costa 8,5 milioane de lei şi va fi realizat în doi ani. Contractul a fost atribuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul va fi modernizat până la intrarea în Mănăstirea Prislop. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Drumul va fi modernizat până la intrarea în Mănăstirea Prislop. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Consiliul Judeţean Hunedoara a atribuit contractul de modernizare a drumului judeţean Silvaşul de Jos – Mănăstirea Prislop unei asocieri de firme. Lucrările vor costa circa 8,5 milioane de lei.

Lucrările de modernizare a drumului judeţean spre Mănăstirea Prislop au fost atribuite unei asocieri de firme. „În urma evaluării ofertelor pentru achiziţia de lucrări la obiectivul de investiţii”Modernizare DJ 687K: DN 66 (Bretea Strei) – Silvaşu de Jos – Silvaşu de Sus – Mănăstirea Prislop, km 5+100 – km 12+275”, lucrarea a fost atribuită asocierii S.C. STRADE Conscom SRL – lider asociere şi S.C. Sercotrans SRL”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara. Preţul contractului a fost stabilit la valoarea de 8.480.646,45 lei (inclusiv TVA), din care proiectare 396.800 lei (inclusiv TVA) şi execuţie 8.083.846,45 lei (inclusiv TVA), iar durata contractului este de 23 de luni.
 

După modernizare, traficul între Silvaşul de Jos şi Mânăstirea Prislop se va desfăşura pe o şosea cu o lăţime minimă de şase metri. Pe o porţiune de un kilometru, între km 10,4 şi km 11,4, drumul va avea o bandă suplimentară destinată traficului greu, astfel încât lăţimea drumului va fi de nouă metri. Pentru evitarea blocajelor în trafic, în localitatea Silvaşul de Jos au fost proiectate două porţiuni de drum cu circulaţie în sens unic.

„În Silvaşu de Jos, de la intersecţia cu DJ 687 A, va fi sens unic pentru maşinile care merg spre Mănăstirea Prislop. Maşinile care se întorc de la Mănăstire vor ieşi în DJ 687A Hunedoara-Haţeg pe un alt drum, tot cu sens unic, astfel încât traficul auto în Silvaşul de Jos să decurgă fără riscul producerii de blocaje”, a declarat Carmen Bocăniciu, specialist în cadrul Direcţiei Tehnice şi Investiţii a CJ Hunedoara. Tronsonul de drum pentru exit a fost luat în administrare de CJ Hunedoara de la Consiliul local Haţeg şi va fi modernizat şi el în cadrul proiectului, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

FOTO Excesele pelerinilor de la Prislop: pârâul cu bani, mizeria lăsată de turişti şi afacerile din jurul mănăstirii

Mănăstirea Prislop a fost vizitată în fiecare din ultimele weekend-uri de peste 30.000 de oameni, iar duminică, de Sărbătoarea Floriilor, numărul pelerinilor a fost impresionant. Mulţi dintre cei care ajung la mănăstirea din Ţara Haţegului au dezvoltat obiceiuri mai puţin obişnuite, unele chiar deranjante, cum este cel al aruncării banilor în apele Prislopului.

FOTO Mănăstirea Prislop, între liniştea locului de veci al părintelui Arsenie Boca şi invazia pelerinilor

Mănăstirea Prislop atrage zilnic mii de credincioşi din toate zonele ţării. În ultimii ani, numărul pelerinilor şi al turiştilor care vin la mormântul părintelui Arsenie Boca a crescut exponenţial, iar fenomenul a schimbat perspectiva din care este privit lăcaşul religios, a cărei imagine pare mult schimbată faţă de vremurile în care nu era atât de cunoscut.

Părintele Arsenie Boca a schimbat soarta satelor apropiate Mănăstirii Prislop     

Două sate hunedorene, Silvaşu de Sus şi Silvaşu de Jos, aflate în vecinătatea Mănăstirii Prislop, au renăscut economic în ultimii ani datorită popularităţii locului unde este înmormântat părintele Arsenie Boca.

FOTO VIDEO Mănăstirea Prislop în sărbătoare: au răbdat ploaia pentru a se ruga la mormântul lui Arsenie Boca       

În ciuda ploii şi a vremii posomorâte, mii de pelerini au venit în această dimineaţă la Prislop, pentru a sărbători 103 ani de la naşterea duhovnicului Arsenie Boca. Locul de veci al fostului stareţ al mănăstirii a devenit un loc de pelerinaj pentru creştinii din întreaga ţară.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite