Jurnalistul care a bătut toate recordurile la donări de sânge. A dat zeci de litri, iar lumea vine la uşa lui pentru a-l aduce la centrul de transfuzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Amarildo Szekely este cel mai cunoscut donator de sânge din Hunedoara. De aproape trei decenii este „client” fidel al centrului de transfuzii, iar în urmă cu câteva zile a înregistrat donaţia cu numărul 100.  Zeci de litri de sânge i-au fost recoltaţi lui Amarildo Szekely, de-a lungul ultimelor decenii.

Un jurnalist din Deva este în topul celor mai prolifici donatori de sânge. Amarildo Szekely este redactor la cotidianul Servus Hunedoara şi realizator de emisiuni de televiziune.

De aproape trei decenii, a devenit client fidel al centrului de transfuzii. După a cincea donare, în 1991, a primit carnetul de donator, iar de atunci şi până în prezent i-au fost recoltaţi circa 40 de litri de sânge. În urmă cu câteva zile, jurnalistul a înregistrat cea de-a o suta transfuzie.

„Nu am calculat niciodată cât sânge am donat, cantitatea crescând, în ani, de la 200 la 400 de mililitri. Poate că dacă aş fi calculat m-aş fi speriat şi m-aş fi oprit”, spune Amarildo.

Jurnalistul a realizat cele mai multe donări de sânge în ultimii opt ani. Au fost zile în care oamenii i-au bătut la uşă pentru a-l chema în ajutor, iar acest lucru l-a determinat să nu renunţe la obiceiul său.

„Într-o dimineaţă la uşă a bătut o femeie necunoscută, de la ţară, după vorbă şi după port. Credeam că era genul de persoană care vine cu o poveste lacrimogenă, dar nu era aşa. Mă ruga, dacă pot, să merg să donez sânge pentru fetiţa ei. Avea o disperare în ochi şi în glas care nu se poate descrie. Şi-a cerut de mai multe ori scuze că a îndrăznit să-mi vină la uşă şi mă ruga să nu fac scandal la centru pentru că îmi obţinuse adresa de acasă. M-am dus şi am donat. Atât de tare m-a tulburat acest lucru, încât am şi uitat numele fetiţei. Am spus, la donare, că donez pentru fetiţă. Apoi, când m-am prezentat data următoare, am înţeles că fetiţa scăpase din necaz şi, sincer, m-am bucurat teribil”, a relatat Amarildo Szekely.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Avram Iancu a fost primit ca un erou de români. Mesajul emoţionant al maratonistului de pe Dunăre

Peste 1.000 de oameni l-au întâmpinat pe Avram Iancu, pe malul Dunării, la intrarea în România. Bibliotecarul din Petroşani care şi-a propus să traverseze înot fluviul, de la izvoare la deltă, a parcurs două treimi din traseu, în aproape două luni de la data când a pornit în aventura vieţii.

Poliţiştii scriitori, virali pe Facebook. Cum au ajuns oamenii legii la sute de mii de fani care le urmăresc postările

Marian Godină a devenit o adevărată vedetă a mediului on-line, Traian Berbeceanu impresionează prin miile de aprecieri primite la fiecare postare, Liviu Dumitru, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara şi-a făcut blog în care îşi uimeşte cititorii prin referinţele literare şi filosofice, iar alţi poliţişti şi-au transformat paginile de Facebook în câmpuri de luptă cu foştii lor şefi.

Cazul cutremurător al tinerei juriste care a murit în spital. Trupul Loredanei a fost deshumat după şase ani de la tragedie

Trupul Loredanei Dâmbean, o tânără decedată în 2011 în condiţii suspecte în spitalul din Deva, a fost deshumat miercuri, după şase ani de la decesul acesteia. Magistraţii au decis refacerea anchetei penale în cazul morţii femeii după ce, iniţial, Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a clasat cazul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite