Hunedoara: Trofeul Kogaion începe în Munţii Şureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Trofeul Kogaion începe în Munţii Şureanu
Hunedoara: Trofeul Kogaion începe în Munţii Şureanu

Organizatorii aşteaptă peste  150 de concurenţi din toată ţara.

Săptămâna viitoare începe, în Munţii Şureanu, Trofeul „Kogaion”. Concursul de turism montan este organizat, anual, începând din 1990 de Asociaţia de Turism „Kogaion” Orăştie. Competiţia se va desfăşura în perioada 21 – 23 august 2009 în Munţii Şureanu, zona Cioclovina – Ponorici – Fundătura Ponorului.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Direcţia pentru Sport a Judeţului Hunedoara, Primăria Orăştie, Administraţia Parcului Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina şi Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru toţi”. Accesul se poate face doar cu mijloace auto proprii, pe ruta DN 66, Simeria – Călan; DC 57, Ohaba Streiului – Chitid – Boşorod – Luncani - Cioclovina.

Maşinile pot urca până în zona locului numit ,,La Garaje” de pe raza localităţii Cioclovina. Tabăra este situată la aproximativ 25 de kilometri de Călan, ultimii aproximativ 10 km fiind neasfaltaţi. De la locul de parcare al autovehiculelor, până la tabără trebuie parcurşi circa doi kilometri.

Probe de alpinism şi orientare turistică

Sosirea participanţilor, înscrierea, formarea echipelor şi pregătirea ordinii de concurs se va face vineri, în tabăra din apropierea intrării Peştera Cioclovina Uscată, în amonte de satul Cioclovina, din comuna Boşorod. Concursul va începe sâmbătă, 22 august, la ora 9.00, cu un traseu de regularitate, o probă de alpinism, iar apoi vor urma probele de orientare turistică şi cele teoretice. Seara se va încheia cu un foc de tabără şi o probă culturală, pentru care este necesară  studierea prealabilă a bibliografiei de specialitate. Premierea va avea loc duminică.

Traseu de şase ore                      

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei „Kogaion”, Călin Herţa, afirmă că traseul de concurs durează aproximativ şase ore şi cuprinde punctele Peştera Ponorici, Fundatura Ponorului, Troianul Dacic, Peştera Cioclovina cu Apă, iar cazarea se face la cort. Organizatorii le recomandă participanţiilor care vor tranzita localitatea Orăştie, pentru a scurta din drum şi pentru a evita aglomeraţia şi blocajele de pe DN7, traseul alternativ DN7 – Orăştie; DJ 668, Turmaş - Tămăşasa - Dîncu Mare – Valea Sîngiorgiului - Călan.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite