Gestul nobil al unei femei: a găsit 1.500 de lei într-un parc şi i-a predat Poliţiei. Banii erau ai unui pensionar

Gestul nobil al unei femei: a găsit 1.500 de lei într-un parc şi i-a predat Poliţiei. Banii erau ai unui pensionar

FOTO: ARHIVĂ.

O femeie a predat poliţiştilor 1.500 de lei, pe care i-a găsit în zona Pieţei Opera, din municipiul Deva. Cel care a pierdut banii este un pensionar de 85 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

O femeie de 47 de ani, din satul Râpaş, a predat 1.500 de lei la Poliţie. Hunedoreanca a declarat că a găsit banii sub o bancă din Parcul Opera. La scurt timp după ce a observat bancnotele a sunat la 112, iar o echipă de poliţşti a ajuns în zonă şi a preluat banii.

Mai târziu, un bărbat de 85 ani, din municipiul Deva, s-a prezentat la sediul instituţiei şi a declarat că pierduse suma, provenită din pensia sa.

„Poliţiştii au felicitat femeia pentru spiritul civic de care a dat dovadă şi cu această ocazie le reamintesc cetăţenilor că orice persoană care găseşte o sumă bani, documente sau alte bunuri are obligaţia legală de a preda autorităţilor respectivul bun în termen de 10 zile, în caz contrar riscă să fie cercetată pentru comiterea infracţiunii prevăzute de articolul 243 din Codul Penal, însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor. Pedeapsa prevăzută pentru această infracţiune este închisoare de la o lună la 3 luni sau amenda”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Nicolae Ceauşescu şi faimoasele sale partide de vânătoare. „Vedeţi? V-am făcut planul la carne!”

Nicolae Ceauşescu şi-a manifestat din plin pasiunea pentru vânătoare şi a colecţionat de-a lungul anilor trofee impresionante. Partidele sale au devenit subiect de anecdote, iar recordurile sale au dat naştere unor controverse.

Notele secrete ale Lagărului de prizonieri sovietici. Iadul din minele Văii Jiului i-a îmbolnăvit pe ruşi de „orbul găinilor”

Mărturii rare despre traiul celor peste 5.000 de prizonieri sovietici de război în lagărele din Valea Jiului şi despre cum au munceau în minele de cărbuni au fost păstrate în arhive. Ele arată lipsurile prin care aceştia treceau, dar şi modul în care românii care îi aveau în grijă încercau să îi ajute.

VIDEO Cea mai bizară cetate dacică: povestea celor două relee de telefonie din mijlocul aşezării de pe Dealul Sânpetru

Aşezarea dacică de pe Dealul Sânpetru, în vecinătatea căruia a fost construit Castelul Corvinilor, a rămas puţin cunoscută turiştilor, iar cei care află despre existenţa ei, în afara rămăşiţelor şantierului arheologic găsesc aici două relee de telefonie.

 

citeste totul despre: