Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Limba Română la Evaluarea Naţională. 2.700 de elevi testaţi în Hunedoara

Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Limba Română la Evaluarea Naţională. 2.700 de elevi testaţi în Hunedoara

FOTO: ARHIVĂ. ADEVĂRUL.

Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut luni proba de Limba şi literatura română la Evaluarea Naţională. În judeţul Hunedoara la examene au participat circa 2.700 de elevi dintre cei 2.865 înscrişi. Adevarul.ro prezintă modul cum trebuiau rezolvate subiectele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 2.700 de elevi de clasa a VIIII-a, din judeţul Hunedoara, au participat luni la proba de Limba şi literatura română, din cadrul Evalurării Naţionale 2017. Examenele s-au desfăşurat fără incidente şi probleme deosebite, însă 155 de absolvenţi din cei 2.865 înscrişi la Capacitate au absentat, a precizat Maria Ştefănie, inspectorul şcolar general de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara.

În cadrul probei la Limba şi literatura română, elevii  au avut de demonstrat că poezia "Ploaie", de Magda Isanos, aparţine genului liric. Un alt subiect a constat în descrierea unei întâmplări imaginarea sau reale petrecută la o competiţie sportivă. 

Capacitate 2017 în Hunedoara

Examenele la Evaluarea Naţională au început luni, cu proba de Limba şi literatura română, iar în judeţul Hunedoara s-au înscris 2.865 de absolvenţi de clasa a VIII-a.

Au fost organizate 16 centre de examinare şi două centre zonale de evaluare, iar lucrările elevilor vor fi corectate în alt judeţ.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 iunie în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

La Evaluarea Naţională din 2016 au participat 3.000 de elevi din judeţul Hunedoara, iar procentul de promovabilitate a fost de 78,2 la sută, cu trei procente peste media pe ţară. Au fost 31 de note de 10 şi o medie de 10, potrivit Inspctoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara.

Calendar Evaluarea Naţională
19 iunie 2017 Limba şi literatura română - probă scrisă
21 iunie 2017 Matematica - probă scrisă
22 iunie 2017 Limba şi literatura maternă - probă scrisă
26 iunie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
26 iunie 2017 Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)
27-29 iunie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
30 iunie 2017 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii


Vă recomandăm să citiţi şi:

Evaluare naţională 2016. „A fost blană, mamă! Sărbătorim la o bere!“. Ce spun elevii din Hunedoara despre examenul la Limba română

Evaluare naţională 2016 Hunedoara. Emoţiile primului dintre examenele de Capacitate susţinute de absolvenţii clasei a VIII-a s-au spulberat în această dimineaţă. În Hunedoara, aproape 3.000 de elevi au participat la proba de Limba şi Literatura Română. Mulţi dintre ei au susţinut că testele au fost uşoare.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 Subiectele la Română, prima probă la Capacitate: Poezia „Salcâmi” a fost accesibilă, subiectul II ar putea pune dificultăţi

Absolvenţii claselor a VIII-a au intrat luni în focurile Evaluării Naţionale cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe legate de poezia „Salcâmi” de A.E. Baconsky, dar şi de făcut o compunere despre o întâmplare dintr-o staţiune. Potrivit profesorilor de specialitate, subiectele au fost de dificultate medie.

Campania Adevărul te meditează pentru Evaluarea Naţională 2016. Lecţia video la Matematică. „Elevii ar trebui să repete formulele”

Adevarul.ro a venit în sprijinul absolvenţilor de clasa a VIII-a cu o nouă lecţie video de pregătire în cadrul Campaniei „Adevărul te meditează pentru Evaluarea Naţională 2016". Profesorul Alexandru Constantinescu, director al Colegiului Naţional „Spiru Haret”, a susţinut, la Adevărul Live, lecţia pentru proba la Matematică.

citeste totul despre: