Asistaţii sociali riscă evacuarea la doar câteva zile după mutarea în noile blocuri. Cum şi-au scandalizat vecinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile mutate în noile blocuri de locuinţe sociale din municipiul Deva au devenit ţinta reclamaţiilor şi riscă evacuarea din cauza obiceiurilor deranjante.

De la începutul acestei luni, peste 70 de familii nevoiaşe din Deva au fost mutate în blocurile de locuinţe sociale construite de primărie în cartierul Grigorescu. Noii locatari şi-au scandalizat vecinii care locuiesc în casele din împrejurimi. O mulţime de reclamaţii au fost depuse la primărie, în care asistaţii sociali au fost acuzaţi că încalcă normele de civilizaţie.

„Au existat numeroase reclamaţii din partea localnicilor din zonă că nou-veniţii nu respectă normele de convieţuire socială: fac zgomot, nu păstrează curăţenia, aduc în locuinţe numeroase persoane străine, că nu-şi temperează copiii şi că îi trimit la cerşit la casele din vecinătate etc. Au pătruns până şi în turla bisericii şi au bătut clopotele. Le-am expus încă o dată locatarilor din blocurile sociale, clar şi pe înţelesul tuturor, că este obligatoriu să se adapteze la normele convieţuirii civilizate - în caz contrar, fără niciun fel de rabat, voi dispune evacuarea familiilor care nu se conformează. Nu doresc ca, pentru câţiva oameni lipsiţi de educaţia elementară a traiului în comun, să pun în pericol liniştea unui cartier întreg”, a declarat primarul Florin Oancea.

Primăria va tipări un regulament de folosire a locuinţelor şi de conduită, care va fi afişat la intrarea în cele două blocuri, cu orele de linişte care trebuie respectate, cu interdicţii şi anunţă că va fi intensificată patrularea echipelor Poliţiei Locale în zonă.

Cele 60 de garsoniere şi 12 apartamente din clădirile de locuinţe sociale construite în cartierul Grigorescu, din Deva, au fost date, la începutul lunii aprilie, în folosinţa noilor proprietari. Blocurile, cu apartamente de 57 mp şi garsoniere de 58 mp, au fost construite pe structură metalică (stâlpi şi grinzi metalice), cu închideri exterioare din panouri tip sandwich, acoperiş cu învelitoare metalică şi tâmplărie exterioară din PVC cu geam termopan şi beneficiază şi de amenajări exterioare – iluminat, alei pietonale şi carosabile, spaţiu de joacă pentru copii şi zone verzi”, a informat Primăria Deva. Au un regim de înalţime P+3E şi beneficiază de spaţii comune, atât la parter, cât şi la etaj (balcoane tip lojă, holuri şi casa scării, spaţii pentru contoarele electrice, centrala termică, depozitat biciclete), precum şi de instalaţii pentru interfon, TV, telefon, antenă şi Internet. Peste 200 de familii se află pe lista de priorităţi din 2017 pentru obţinerea unei locuinţe sociale, în Deva.

Imagine indisponibilă

Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Legendele fascinante ale Hunedoarei: blocul fantomă, tunelul subteran dintre Hunedoara şi Deva şi liliecii vampir

Soarta blocurilor „fantomă” ridicate în comunism pe muntele de fier. Banii UE ar putea salva cartierul foştilor mineri

Blocurile fantomă din Hunedoara urmau să devină ansamblu rezidenţial de lux. Investiţia Grupului Trustee a fost oprită

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite