Acuzaţii grave la chioşcul cu ceai din municipiul Deva: paharele de unică folosinţă se spală şi trec de la boschetari la elevi

Acuzaţii grave la chioşcul cu ceai din municipiul Deva: paharele de unică folosinţă se spală şi trec de la boschetari la elevi

Luminiţa Toma a scris în această dimineaţă reclamaţia către Protecţia Consumatorului

Luminiţa Toma reclamă lipsa de igienă din locul unde se oferă gratuit băuturi calde şi cozonac. Potrivit fostei angajate, gestul umanitar al Asociaţiei Sara Maria Vest ar fi lipsit de cele mai elementare norme de igienă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Acuzaţii grave la chioşcul cu ceai din municipiul Deva: ghereta a fost închisă

Luminiţa Toma, fostă angajată a asociaţiei umanitare Sara Maria Vest, face dezvăluiri grave privind modul în care paharele de unică folosinţă, utilizate pentru oferirea gratuită de ceai şi cafea în centrul Devei, erau refolosite după o spălare sumară în chioşc, într-o găleată cu apă. Femeia a fost, în această dimineaţă, la Protecţia Consumatorului, unde a declarat pe proprie răspundere că practicile folosite atentează la siguranţa trecătorilor care aleg să se încălzească astfel şi să lupte cu zăpada de afară.

Am lucrat acolo aproape o lună, iar şefa m-a obligat să iau paharele de unică folosinţă, aruncate în coşul de gunoi de lângă chioşc, să le spăl şi să pun, din nou, ceai şi cafea în ele. Eu i-am spus că, de multe ori, servesc copiii care vin aici după terminarea cursurilor şi că există riscul ca ei să se îmbolnăvească, având în vedere că printre clienţi se numără mulţi oameni ai străzii. Am fost ignorată, iar apoi am fost dată afară”, a declarat Luminiţa Toma. Imediat după înregistrarea sesizării, la chioşcul din centrul reşedinţei de judeţ s-a prezentat un inspector de la Protecţia Consumatorului, care a făcut un control. Acesta a găsit coşul de gunoi destinat trecătorilor în interiorul chioşcului, deşi locul său este afară. Mai multe pâini stăteau într-o ladă aşezată pe podea, sub o masă. O găleată era plină cu apă murdară, iar pe rafturi se aflau zeci de căni şi pahare din plastic. Margareta Szente, femeia care i-a luat locul Luminiţei Toma, a explicat că, de fapt, apa murdară din găleată nu e pentru spălat paharele şi cănile din plastic, ci pentru a se spăla ea însăşi pe mâini. La control au fost luate şi ouăle fierte oferite trecătorilor, o parte din ele nefiind inscripţionate.

Se declară nevinovaţi


Acuzaţiile sunt total nefondate. Boschetarii mi-au atras atenţia că paharele de unică folosinţă erau spălate, dar nu eu i-am cerut să le refolosească. În fiecare dimineaţă aduc un sac sigilat cu căni curate. E adevărat că s-au găsit şi unu-două ouă nemarcate, însă scrisul s-a luat când au fost fierte. Am certificat de calitate pentru toate ouăle”, a declarat Eva Sara Badea, vicepreşedinta Asociaţiei Sara Maria Vest.

Inspectorii „se spală pe mâini“
Concluzia directorului de la Centrul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Romi Cărmăzan, a fost halucinantă. „Din punctul nostru de vedere, singurele nereguli vizează neafişarea orarului de funcţionare şi lipsa unor plachete de informare a consumatorilor. De igienă se ocupă Direcţia de Sănătate Publică, nu noi”, a declarat Cărmăzan.

citeste totul despre: