Tâlhar arestat chiar în sala de judecată

Tâlhar arestat chiar în sala de judecată

Judecătorii au deci ca Vasile Diamant să fie judecat în libertate

Al treilea suspect în cazul tâlhăririi poştaşului de la Tămăoani s-a predat şi deşi s-a declarat nevinovat, a fost arestat. Un alt posibil participant la jaf, Vasile Diamant, este liber deoarece Tribunalul Galaţi a decis că deocamdată nu există suficiente probe împotriva lui.

Ştiri pe aceeaşi temă

La termenul de judecată de joi, în procesul în care sunt judecaţi suspecţii de comiterea jafului asupra unui poştaş din localitatea Tămăoani, judecătorul de caz a avut parte de o surpriză.

În faţa lui s-a înfăţişat cu seninătate Iulian Borş, dat în urmărire generală, suspect la comiterea jafului.

"Învinuitul s-a prezentat singur în sala de judecată, iar instanţa a luat decizia reţinerii lui", ne-a declarat prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Liliana Constanda.

Iulian Borş a susţinut că nu a participat la comiterea jafului de la Tămăoani, dar există indicii că acesta a luat parte la atacul împotriva poştaşului.

Reamintim că poştaşul din Tămăoani a fost tâlhărit în urmă cu aproape o lună de zile, în plină stradă. Bărbatul a fost lovit şi i s-au furat pensiile bătrânilor pe care se pregătea să le împartă.

Procesul tâlharilor de la Tămăoani este presărat cu situaţii ciudate. De pildă, pe numele lui Iulian Borş nu s-a putut emite un mandat de arestare în lipsă deoarece Parchetul a uitat să îl citeze.

Unul din suspecţi rămâne în libertate

Vasile Diamant, bărbatul care le-a asigurat scăparea cu o maşină celor doi tâlhari de la Tămăoani, rămâne liber.

Vineri, 5 februarie, Tribunalul Galaţi a respins cererea Parchetului de emitere a unui mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele său întrucât nu ar exista probe suficiente împotriva lui.

Vasile Diamant are şi o situaţie familială mai specială. În ziua, în care a fost prezentat la arestare, bărbatul a aflat că i-a murit mama.

Interesant de amintit este că, iniţial, poştaşul nu i-a recunoscut pe nici unul din autorii jafului, când i-au fost prezentate poze cu ei, la Poliţie. Ulterior, poştaşului i-a revenit memoria la Parchet, unde a fost capabil să îi identifice pe cei care l-au agresat.

"Curios este că nu a ştiut să spună cine l-a atacat, cu toate că i s-au arătat poze. A venit apoi şi i-a indicat exact pe autori. S-a spus că era extrem de speriat în ziua aceea şi că, din cauza emoţiei, nu a putut să identifice pe nimeni. Nu ştiut ce să spun. Este ciudat", ne-a declarat avocata Beatrice Martiş, care l-a apărat la Judecătoria Galaţi pe unul dintre suspecţi.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de tâlhărie, cei trei bărbaţi riscă să stea în puşcărie până la 20 de ani.

citeste totul despre: