Scandalos! Un medic gălăţean a postat pe pagina sa de pe Facebook fotografii în care face o autopsie

Scandalos! Un medic gălăţean a postat pe pagina sa de pe Facebook fotografii în care face o autopsie

Alexandru Nenciu dezvăluindu-şi rezistenţa psihică pe Facebook

În cadrul imaginii absolut şocante pentru privitori, apare şi un al doilea cadavru. Gestul teribilist al medicului rezident în anul I i-a indignat pe colegii şi şefii săi, iar Colegiul Medicilor urmează să stabilească sancţionarea acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un medic rezident în anul I, Alexandru Nenciu, care se specializează lucrând în cadrul Laboratorului Judeţean de Medicină Legală din Galaţi, a încălcat grav deontologia profesională fotografiindu-se în sala de autopsie alături de un cadavru căruia îi făcea necropsia.

Şi mai grav, acesta a postat fotografiile în care apar cadavre pe pagina sa de Facebook, pentru a-şi „amuza" prietenii cu care socializează.

Departe a fi amuzant, ci oripilant, gestul lui a atras dezaprobrarea colegilor şi şefilor săi, iar Colegiul Medicilor a demarat o anchetă în acest caz la finele căreia doctorul Nenciu ar putea fi sancţionat.

De altfel, conform regulamentului de funcţionare a Serviciului de Medicină Legală, în sala de autopsie, singurii care au dreptul să fotografieze sunt poliţiştii criminalişti.

Medicul Alexandru Nenciu şi-a exprimat regretul pentru gafa pe care a comis-o.

„A fost un gest absolut necugetat. Pur şi simplu n-am realizat gravitatea lui. Îmi pare rău, de altfel am şters imediat fotografiile. Poza a fost făcută de un alt medic coleg, la finalul unei autopsii, în timp ce se curăţa sala şi nicun cadavru nu poate fi identificat în imagine", a declarat medicul rezident.

Şeful său, medicul Iuliu Fulga, şeful Laboratorului de Medicină Legală din Galaţi s-a declarat scandalizat de fapta tânurului său discipol.

„Este o faptă extrem de gravă şi cu singuranţă că va atrage sancţiuni dintre cele mai severe. De altfel vom sesiza Colegiul Medicilor pentru a analiza gravitatea acestea şi a decide în consecinţă", a afirmat dr. Iuliu Fulga.

Doctorul Mihai Polinschi, vicepreşedinte şi şef al Comisiei de deontologie profesională a Colegioului Medicilor din Galaţi ne-a declarat că va trata cu toată seriozitatea această „abatere de la etica profesională".

„Este o încălcare a codului de etică profesională medicală. Pe de altă parte trebuie să ţinem cont şi de teribilismul vârstei care a avut o contribuţie la cele întâmplate. Este un gest necugetat şi vom analiza în colegiu dacă fiind la început de carieră, pedeapsa pentru medicul rezident va fi o mustrare scrisă sau un avertisment", a spus doctorul Mihai Polinschi.

Despre cel care până de curând a fost studentul Alexandru Nenciu, foştii săi profesori din facultate vorbesc laudativ.

citeste totul despre: